Kincsem és Overdose után

2019.04.25. 11:30

Ismét magyar lovat csodál Európa (videó)

Fan­tasz­ti­kus győ­zel­met ara­tott első fran­cia­or­szági ver­se­nyén Tour To Paris, a ma­gyar tu­laj­don­ban lévő cso­daló, így őrzi hi­bát­lan mér­le­gét. A kö­vet­kező ver­se­nyén még erő­sebb me­zőny­ben kap­hat he­lyet a négy­éves angol te­li­vér.

Tour To Paris-t még másfél éves korában vásárolta meg dr. Hammersberg Elemér a ló importőrétől és korábbi trénerétől Ribárszki Sándortól – írta meg a Ripost. A Budapesten nőgyógyászként praktizáló tulajdonos alacsonynak számító, háromezer eurót (960 ezer forint) adott a francia tenyésztésű csikóért. A négy esztendős angol telivér

Magyarországon két év alatt nyolcszor futott, és mind a nyolc versenyét meg is nyerte.

Nem meglepő, hogy már tavaly is el akarták indítani Franciaországban, de egy apróság miatt meghiúsult ez.

Egy oltás miatt nem indulhatott el tavaly

Tavaly ősszel terveztek neki egy kinti futást Franciaországban, ahol sokkal komolyabb vetélytársakkal futott volna, sokkal komolyabb versenydíjért.

Fotó: kincsempark.hu

Azonban a magyar és a francia állatorvosi kódex nem teljesen egységes így az egyik oltását nem fogadták el a lónak és nem engedték futni

– mondta el a lapnak Krebs András, a Kincsem Park marketing és kommunikációs vezetője.

Overdose-hoz hasonlítják

Az idei évben azonban összejött a diadal, ráadásul rögtön elsőre. A nemrég francia tréningbe került

Tour To Paris Longchamp-ban rajt-cél győzelmet aratott 1400 méteres távon.

Igaz, ez sem ment zökkenőmentesen, mivel a futam előtt kirúgta a startajtót, zsokéja Gregory Benoist pedig lecsúszott róla. A lovat végül sikerült elfogni, és visszavinni a rajthoz.

Tour to Paris győztes futama:

Sokan a magyar átokra gondoltak a szabadra kerülésekor, hiszen ezen a pályán futott volna tizenegy évvel ezelőtt a legendás Overdose is, ám az ő versenyét akkor szintén a startprobléma miatt érvénytelenítették, így nem véletlen, hogy egyre többen hasonlítják hozzá Tour To Paris-t.

Tour To Paris nagyon nyugis ló

A neves magyar idomár, Ribárszki Sándor össze tudja hasonlítani a két lovat, mivel mindkettőt edzette.

Tour To Paris fantasztikus, nyugodt, rendkívül gyors és nagy étvágyú ló

- mondta el a kezdetekről Ribárszky Sándor a Ripostnak.

A négyéves angol telivért legutóbb az év elején látta, mielőtt Franciaországba vitték. A hétfői győzelmét pedig megkönnyezte.

Overdose-hoz lehet hasonlítani, de azért ő izgágább volt. Tour To Paris kimértebb, nagyon nyugis ló

- mérte össze a két csodalovat Ribárszky Sándor.

A győzelem 16.500 euró versenydíjat jelent (5,2 millió forint), de a további futtatói prémiumokkal ez a szám 27 ezer eurót tesz ki (8,6 millió forint). Érdekesség, hogy a lovat tavaly árulta a tulajdonosa, de nem kapott olyan ajánlatot, amiért megvált volna kedvencétől. A ló értékét nehéz megjósolni, veretlen, ráadásul erős konkurenciában is győzött. A két és fél évvel korábban 3 ezer euróért vásárolt ló jelenleg 150-200 ezer eurót (48-64 millió forint) érhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!