Sport

2016.09.09. 12:05

Itt az év meccse! Olyan, mintha a Fradi játszana a Cigánddal?

Pápa, Úrkút – A forduló legjobban várt ütközete igazából az év meccse, amely a bajnoki címről ugyan nem dönt, de az erőviszonyokról sok mindent elárul majd. Egy évvel a nagy derbi után ismét Úrkútra figyel a megye labdarúgása.

Horváth Gábor

Úrkút SK-Perutz FC

Tavaly érdekes helyzet állt elő a megye I-es futballban, a hosszú évekig egyeduralkodó úrkútiak két városi riválist is kaptak. Az Úrkút SK–VLS Veszprém csatára egy éve ilyenkor rengetegen voltak kíváncsiak, akkor a megyeszékhely későbbi bajnok alakulata megmutatta az ebben a mezőnyben kiemelkedő erejét, simán nyerte meg a derbit.

A bajnoki címre törő pápai csapat remekül rajtolt, támadósora félelmetes, ezt múlt héten a nyolcat kapó Devecser tapasztalta. Igaz, a helyzetkihasználással sokszor akadnak gondjai a Perutznak

Az úrkútiak viszont nem vallottak szégyent, oda-vissza legyőzték a Pápai Perutz FC-t és megkaparintották az ezüstérmet.

A Veszprém ma már az NB III-ban szerepel, a Perutz és az Úrkút pedig hibátlan mérleggel (mindkét gárda négyből négyet nyert ebben az idényben) várja az egymás elleni vasárnapi ütközetet.

- Gőzerővel, de rengeteg problémával készülünk a Pápa elleni találkozóra – válaszolta érdeklődésünkre Vágfalvi Norbert, az úrkútiak ügyvezetője elárulta: keretükben rengeteg a sérült, az utóbbi hetekben sok volt a csapatnak a kupasorozat miatti szerda-szombati ritmus.

- A két csapatot semmilyen szempontból nem szabad összehasonlítani. Ez olyan, mintha a Fradi játszana az NB II-es sereghajtó Cigánddal. Mi egy teljesen amatőr együttes vagyunk, a Pápa az egyértelmű esélyes. Ugyanakkor emiatt nekünk nincs is veszítenivalónk, ha kikapunk, a legjobb játékosállományú ellenféltől kaptunk ki, ha pontot szerünk, le a kalappal.

Vágfalvi Norbert megjegyezte: nagy az érdeklődés, minden bizonnyal sokan látogatnak majd el vasárnap Úrkútra, a hazaiak szeretnék egy jó meccsel megörvendeztetni a nézőket.

A rangadón döntő lehet, hogy az úrkúti védekezés mennyire lesz masszív, és reakcióképes, el tudja-e folytatni csírájában a pápai akciókat. A tavalyi Úrkút-Veszprém derbin nagy volt a sebességkülönbség a felek között, akkor nem is volt bravúrra esélye a hazaiaknak
Fotó: Penovác Károly

- Természetesen nyerni szeretnénk, nem is lehet más a cél – mondta el a Naplónak Simon László, a pápaiak rutinos kapusa. - Sok az új játékosunk, őket pedig be kell építeni, ami nem könnyű. Jól rajtoltunk, de alakulhattak volna még jobban is a találkozóink, ha a helyzeteinket berúgjuk. Sok lehetőséget dolgozunk ki, ám ezek kihasználásán még javítani kell. Az Úrkút kemény ellenfél, szerintem a legnagyobb riválisunk, de a bajnokságot nem lehet most megnyerni, minden meccs nehéz, főképp idegenben. Mi egy játékos csapat vagyunk, fizikálisan jól állunk, igyekszünk majd dominálni, a kis méretű pálya azonban nem könnyíti meg a dolgunkat – fogalmazott Simon László.

Az Úrkút SK-Pápai Perutz FC derbi vasárnap 16.30-kor kezdődik.

Ami a többi párharcot illeti, az ötödik fordulóban a harmadik helyen álló, szintén veretlen Balatonfüredi FC a Fűzfői AK otthonába látogat, a FAK-nak is jól megy idén, bár egy kissé szűkös a kerete, az előző körig hibátlanul teljesített.

A negyedik Ajka Kristály a még nyeretlen Ugod otthonában szerepel, az ötödik Balatonalmádi pedig Tihanyban játszik, egyikük sem mehet biztosra.

Az Öskü és a Gyulafirátót meccsén két csalódott csapat lép pályára, mindkét félnek kiütésés vereséget kellene kijavítania.

A Várpalotai BSK esélyesként utazik Zircre, bár a múlt héten Magyarpolányban nem sikerült a papírformát érvényesítenie.

Az újonc Magyarpolány első sikerét aratva lelkesen készülhet a gyengén rajtoló pétfürdőiek ellen.

A Devecser–Csetény meccsen nincs esélyes.

A program, szombat, 16.30: Devecser–Csetény, Tihany–B.-almádi, FAK–B.-füred.

Vasárnap, 16.30: Zirc-Dudar–Várpalota, Ugod–Kristály, Magyarpolány–Pét, Öskü–Rátót, Úrkút–Pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!