Sport

2009.12.16. 15:25

Itthon játszanak a kosarasok

Veszprém, Pápa - Az idei esztendő utolsó fellépésére készülnek az NB IB-s Veszprém megyei kosárlabda együttesek.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC-re újabb rangadó vár, a sorban a harmadik. Az egyetemisták eddig adósak maradtak a legjobbak elleni sikerekkel, hiszen Nagykanizsán, majd hazai pályán a Bonyhád ellen is kikaptak. Pénteken viszont 18.30-kor a harmadik nagyágyút a Soproni MAFC-ot látják vendégül.
 
- Tizenhét pontos hátrányt dolgoztunk le a Bonyhád ellen, de ez annyi erőt kivett belőlünk, hogy később nem tudtunk nyerni - tért vissza az elmúlt hétvégi vereségre Molnár István a VESC mestere. 

- Betegségek, sérülések, vizsgázások hátráltatják a felkészülésünket és nem lesz ez másképp a tavalyi bajnok ellen sem.

Egyébként a SMAFC az elmúlt fordulóban meglepő különbséggel, 36 ponttal győzött a Nagykanizsa ellen. Ismét nagy jelentősége lesz a lepattanó labdáknak, illetve annak, hogy meg tudjuk-e akadályozni a távoli dobásokat. Magyarul, a védekezésben várok jelentős előrelépést magunktól, illetve természetesen számítunk szurkolóink biztatására is.

A Pápa-Damla KC együttese a Pekosi elleni győzelemmel a tarsolyában várja vasárnapi riválisát, az Elite-Basket társulatát.
 
- Másfél hét szünet állt a rendelkezésünkre, de helyzetünk cseppet sem javult - kezdte Vajda József a pápaiak szakvezetője. - Továbbra is többen hiányoznak betegségek, sérülések miatt, képtelenek vagyunk együtt gyakorolni.

- Olyannyira furcsa a helyzet, hogy például serdülő együttesünk nem tud elutazni a hétvégén, mert a társaság nyolcvan százaléka lebetegedett. A felnőttekkel viszont rengeteget dobunk, illetve a két-három emberes taktikai lehetőségeket gyakoroljuk.

Nyerni szeretnénk, ami természetes, hiszen itthon fogadjuk a fővárosi csapatot. Egyébként vasárnap 18.30-kor kezdődik a találkozó, ahol közönségünk segítségével nekimegyünk majd az Elite-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!