Sport

2015.09.04. 11:59

Izgalmas derbi következhet: összecsap a Péti MTE és a Várpalotai BSK

Megyei körkép – Régi nagy ellenfelek csapnak össze a labdarúgó megye I negyedik fordulójában. A hétvége rangadója óriási csatát, sok nézőt és feszült hangulatot hozhat.

Horváth Gábor

Péti MTE–Várpalotai BSK

Aki kicsit is jártas a Veszprém megyei futballban, az jól tudja, hogy a Pétfürdő–Várpalota derbik még a szomszédvári rangadók közül is kiemelkednek. Az összecsapást komoly várakozás előzi meg, nagy csata várható, s mivel, mindkét településen épp ünnepet, városi, családi napokat tartanak, valószínűleg tekintélyes közönség előtt mérkőznek meg a felek.

Szemtől szemben: a pétiek (balra kékben Kalapács Roland) két vereség, a palotaiak (jobbra Borbély Gábor) két siker után állnak (Fotó: Penovác Károly)

Pintér Csaba, a Péti MTE edzője: – Jól kezdtük a szezont, hiszen mindhárom pontot elhoztuk Csetényből, majd a Veszprémmel is sokáig pariban voltunk. Úrkúton beleszaladtunk egy nagy vereségbe, de azt tudni kell, hogy nálunk öt 1997-es születésű játékos lépett pályára. Fiatalítunk, ami olykor traumatikus, de véleményem szerint ez a jó irány. A Várpalota nem rossz csapat, ráadásul jó sorozatban van. Egy ilyen rangadón bármi előfordulhat, nagy a presztizse a párharcnak. Van sérültünk és eltiltottunk is, ellenfelünk kedvezőbb előjelekkel készülhet.

Pencz Norbert, a VBSK edzője: – A nyitányon még látszott az összeszokatlanság, de egyre erősebbek vagyunk. Teljesen mindegy, melyik csapat, hol áll a tabellán, a Várpalota–Pét rangadó mindig háromesélyes. Ismerjük a péti csapatot, mindenki nagyon várja már a derbit, játékosok rendkívül elszántak. Fontos meccs, amelynek végkimenetele akár az egész szezon hangulatát meghatározhatja. Ha masszívak, egységesek leszünk, mindenképpen megnehezíthetjük a Pét dolgát. Bizakodó, de óvatos vagyok.

A Várpalota várja jobb formában a rangadót, a VBSK a vesztes szezonnyitány után az előző két meccsét behúzta. Nyert (2:4) Gyulafirátótón, majd hazai pályán simám két vállra fektette (5:1) a tavalyi ezüstérmes Fűzfői AK csapatát.

A palotaiak jelenleg a hatodikak, míg a Péti MTE csak a 13. a tabellán. A pétfürdőiek az első fordulóban 2:1-re nyertek Csetényben, a folytatásban azonban a bajnoki aranyért harcoló Veszprém és a címvédő is megleckéztette őket. Előbbi 5:1-re, utóbbi 6:1 arányban győzött ellenük.

A két alakulat keretében természetesen rengeteg a régi ismerős, egykori csapattárs, vagy nagy ellenfél, így a derbi játékvezetői szemszögből is kiemelten nehéznek ígérkezik.

Az összecsapás szombaton 16.30-kor kezdődik.

 

Idegenben a Pápa és a Veszprém is

A negyedik fordulóban a Veszprém és a Pápa is idegenben játszik. Érdekes lehet az egyaránt veretlen Balatonalmádi és Öskü összecsapása, valamint az Úrkút–Kristály derbi. A program, szombat, 16.30: Peremarton–Sümeg VSE, FAK–Dudar, Péti MTE–Várpalotai BSK. Vasárnap, 16.30: Csetény–Pápai Perutz, Gy.-rátót–Devecser, Ugod– TIAC VSE, Úrkút–Ajka Kristály, Balatonalmádi–Öskü, Herend–Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!