Sport

2017.01.20. 16:42

Izgalmas edzőmérkőzés- A BKSE és a Tatabánya kemény csatát vívott

Balatonfüred - Jó teljesítményeket, izgalmas végjátékot hozott a Balatonfüredi KSE és a Tatabánya kézilabdacsapatainak felkészülési találkozója pénteken.

Horváth Gábor

Második idei tesztmeccsére készült a Balatonfüredi KSE, amely múlt hét pénteken 33:29-re nyert a második vonalban listavezető Ferencvárosi TC ellen.

Nos, a Tatabánya egy másik szintet képviselő ellenfél volt, Vladan Matic csapata a honi legjobbakhoz, azaz a Veszprémhez és a Szegedhez, szeretne felzárkózni és ennek érdekében évek óta tudatosan építkezik. Ez az eredményekben is megmutatkozik, az NB I harmadikja az ősszel például hazai pályán döntetlent játszott a Szegeddel, az EHF-kupában pedig kivívta a csoportkörbe kerülést.

- A Ferencváros ellen voltak jó periódusaink, mindkét félidőben 15-20 perc elfogadható játékot produkáltunk. Több fiatal is pályára lépett, a folytatásban is igyekszünk lehetőséget adni nekik. Nem kell hangsúlyozni, a Tatabánya már egy keményebb ellenfél, de itt még a játékon van a hangsúly, a felkészülés utolsó két hetében aztán próbálunk formát időzíteni - mondta el lapunknak a meccs előtt Csoknyai István, a BKSE vezetőedzője. A Balaton-partiak február 4-én, a Komló elleni kupatalálkozóval kezdik a tavaszi szezont.

A Balatonfüredi KSE (a képen Debreczeni Dávid) idei második felkészülési találkozóját játszotta

Fotó: Penovác Károly

Fazekas Nándor a világbajnokságon szerepel, Kemény László pedig sérülés miatt nem léphetett pályára a Tatabánya elleni edzőmérkőzésen, amelynek első félideje a hazaiak fölényét hozta. A Füred szinte végig vezetett (7. perc: 6:3, 16. perc: 8:6, 21. perc: 11:7), a védekezés és a támadás működött, s Ristanovic kapus is jól teljesített.

A második játékrész elején a volt füredi Székely - többek között - két hetest is kivédett, de a Tatabánya nem tudott egyenlíteni, 41. perc: 16:14. Nem sokkal később viszont sikerült az egalizálás, 44. perc: 16:16. A folytatásban kemény kis csata alakult ki. A BKSE-nevelés Szöllősi Balázs vezetésével a vendégek jutottak előnyhöz (18:19), amelyet a végéig sikeresen őriztek. Eredmény: Balatonfüredi KSE-Tatabánya 23:24 (13:11). BKSE: Ristanovic, Rózsavölgyi (kapusok), Németh, Varsandán 2, Zdolik 3, Győri 8 (1), Semenov 1, Kasparek 2, Petrovski 2, Gábori, Déber, Debreczeni 2, Vasvári, Kancel, Ivanovic 1 (1), Gerdán, Szilágyi 2. Edző: Csoknyai István.

A fürediek a jövő hét pénteken a Telekom Veszprémmel játszanak felkészülési találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!