Sport

2014.01.16. 12:00

Két távozó, két érkező az FC Ajkánál

Ajka - Az NB II-es labdarúgó csapat játékosai is csatlakoztak ahhoz a népes társasághoz, akik számára véget ért a téli szünet. Csütörtökön a szóbeli eligazítást követően az FC Ajka kerete is a küzdőtérre vonult.

Novothny Ottó

Érdekesen alakult az évkezdés az ajkaiaknál, hiszen Mihalecz István vezetőedző egészségügyi okok miatt csak hétfőn csatlakozik a csapathoz, sőt még akkor is napokig lesz „magyar” hangja, Jákli Péter pályaedző személyében.

– Azt mondtam a fiúknak amikor az ünnepek előtt elváltunk, hogy a hosszú ősz után kapcsolódjanak ki – kezdte Mihalecz István. – Aztán a mostani kezdés előtt néhány nappal emailban edzésprogramot kapott mindenki, annak érdekében, hogy a megfelelő állapotban térhessenek vissza a közös munkához. Fontos, hogy ne kelljen majd minden előlről kezdeni.

– Másfél hónapjuk van a bajnoki rajtig.

– Különleges helyzetben vagyunk, hiszen a csapatban sok a bejáró. Ezért aztán úgy tervezzük, hogy napi egy gyakorlás lesz, de az kiadós terhelést jelent majd. Természetesen mellette lesznek speciális erősítő és egyéb foglalkozások is.

– Úgy tűnik vannak apró változtatások a játékoskeretben.

– Valóban, hiszen Dancsecs Dániel Ausztriában folytatja, Varga Tamás is kevés lehetőséget kapott, őket elengedjük. Természetesen figyelemmel kísérem majd a teljesítményüket. Ezzel együtt érkezett két rutinos labdarúgó. Mogyorósi József harmincnégy esztendős szélső védő, ez eddig nálunk hiányposzt volt. Másfél száz NB I-es mérkőzése van és gólt is rúgott. Őt Siófokról ismerem még. Alkatilag tökéletes választás, ebben biztos vagyok. Rajos Gábor Szombathelyről jött középpályásként, bízom benne, hogy mentálisan megfelelő alany lesz és a motivációja is kellő mértékű. Érdekesség, hogy Jagodics Márkot visszarendelték a szombathelyiek, és egyelőre nem tudunk semmit arról, hogy mi lesz vele. Reménykedünk benne, hogy vissza tud jönni hozzánk.

– Remek ellenfél ellen kezdik a tesztmeccseket.

– Hetet játszunk és valóban, a szlovén Maribor az Európa Ligában a legjobb nyolc közé szeretné beverekedni magát. Lendván lépünk pályára ellenük, nem kétséges, hogy tanulságos összecsapás lesz számunkra. Annak külön örülök, hogy a feltételeink olyanok, hogy hazai pályán is tudunk fogadni riválisokat a téli időszakban is. Ez egyébként azt jelenti, hogy a szlovének elleni mérkőzést leszámítva, mindenkivel itthon küzdünk meg. Ez költségkímélő megoldás, ugyanakkor persze kényelmes is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!