A családi támogatás igen fontos

2020.01.04. 06:59

Januárban megkezdik Pápán a rekreációs atlétikai központ kialakítását

A város önkormányzata 93 diák és 49 felkészítő munkáját ismerte el a Jó tanuló, jó sportoló rendezvényen.

Haraszti Gábor

Pápán a 2019-es esztendőben közel száz diák kapott elismerést remek tanulmányi és sporteredményeiért

Fotó: Haraszti Gábor

Hagyomány a városban, hogy az év végéhez közeledve az önkormányzat a sport és a tanulmányok terén kiemelkedő eredményeket elérő diákok és felkészítőik, edzőik teljesítményét nagy nyilvánosság előtt is elismeri.

Idén a Jó tanuló, jó sportoló rendezvényt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola furulya- és verses műsora indította, a zumbaelőadás után pedig dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a díjazottakat és kísérőiket.

– Fontosnak tartjuk, hogy a legjobbakat minden évben megjutalmazzuk – mondta a polgármester. – A jó teljesítménynek minden évben meg kell lennie a megbecsülése, nemcsak az iskola, egyesület keretein belül, de a jók között a legjobbakat kötelessége a városnak is elismerni. Mi ennek a kötelességünknek nagy örömmel teszünk

eleget.

A polgármester arról is tájékoztatta a hallgatóságot, az Orbán-kormány döntése nyomán a következő években a Türr István Gimnáziumot mintegy 3,5 milliárd forintból felújítják, így az a feltételrendszer, amelyben jelen esetben a türrös diákok készülhetnek, alapjaiban fog megváltozni. Áldozó Tamás hozzátette, az oktatás mellett a sport területén is jelentős beruházás várható a közeljövőben.

– 2020. január 6-án a kivitelező átveszi a munkaterületet, és megkezdődik a Téglagyári úti rekreációs (atlétikai) központ kialakítása, mely remélhetőleg egy éven belül be is fog fejeződni.

Pápán a 2019-es esztendőben közel száz diák kapott elismerést remek tanulmányi és sporteredményeiért Fotó: Haraszti Gábor

Mindez azt jelenti, hogy a cselgáncsozók, asztaliteniszezők, úszók, labdarúgók után újabb közösségek lelhetnek otthonra és készülhetnek 21. századi körülmények között. Az infrastruktúra területén tehát jelentős előrelépések várhatóak, úgy látom, hogy a tanulmányok és a sport terén egyaránt megvan a diákokban a tudás és a tehetség ahhoz, hogy még szebb és jobb pápai eredmények születhessenek a jövőben.

A polgármester beszédében a szülőknek is köszönetet mondott, hiszen – mint hangsúlyozta – családi támogatás nélkül a felsorolt eredmények elérhetetlenek lettek volna.

A köszöntő után mind a 142 díjazottat eredményeik ismertetése után név szerint szólították a küzdőtéren, ahol a polgármestertől átvehették jól megérdemelt jutalmaikat.

Az ünnepség jó hangulatú állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában