labdarúgó nb III

2018.08.04. 08:00

Jó rajtban reménykedik a Pápai Perutz FC

Az újonc Ménfőcsanak otthonában vág neki a 2018/2019-es NB III-as labdarúgó-bajnokságnak a Pápai Perutz FC, mely a feljutó ellen jó szezonrajtban reménykedik.

Haraszti Gábor

A Perutz FC Pápa az újonc ellen kezdi meg a szereplését az NB III-ban

Fotó: Penovác Károly/Napló

A sorsolás elkészítésekor úgy tűnik, Fortuna istenasszonya ezúttal nem a pápaiak kezét fogta, hiszen egy bizonyítani igyekvő, ráadásul hazai pályán játszó újonc ellen soha nem jó kezdeni, ezután a legutóbbi bajnokság ötödik helyezettje, a III. kerület látogat Pápára, majd a Dunaharaszti elleni meccs után az Ajka elleni megyei rangadó következik. Rozmán László vezetőedző szerint is alakulhatott volna számukra kedvezőbben a kezdés.

A Perutz FC Pápa az újonc ellen kezdi meg a szereplését az NB III-ban Fotó: Penovác Károly/Napló

– Mivel győri vagyok, elég jól ismerem a Ménfőcsanakot. Bizton állíthatom, hogy a felkerülők közül a legerősebbel fogunk találkozni a rajton. Ellenfelünk kifejezetten jól igazolt a nyár folyamán, sok új játékosa van, ami viszont azt is jelentheti, hogy kevés ideje volt az összeszokásra, a csapatépítésre, ez pedig nekünk kedvezhet. Ettől függetlenül nehéz kilencven percre számítok. Nagyon örülnék, ha a nyitómérkőzés jól sikerülne, mert a következő hetek sem ígérkeznek sétagaloppnak, hiszen két, a feljutást kitűző csapat, a III. Kerület és az FC Ajka látogat majd hozzánk.

A nyáron kinevezett pápai tréner szerint ugyanakkor jól sikerült a felkészülés és a keret megerősítése, ráadásul az egyhetes lengyelországi edzőtábor egységgé kovácsolta a fiúkat.

– A munka taktikai és erőnléti részét is elvégeztük, és az igazolásaink is jól sikerültek. Igyekeztünk minden posztra legalább két játékost szerződtetni, hogy versenyhelyzetet tudjunk teremteni. Tudjuk, hogy a szurkolók felől nagy a várakozás a bajnokságot illetően. Úgy érzem, egységesek vagyunk, az edzőtáborban összekovácsolódott a gárda. Jó csapat a Ménfőcsanak, rengeteg pénzt áldoztak arra, hogy ne legyenek kiesési gondjaik, mindazonáltal meggyőződésem, hogy mi vagyunk a jobb, rutinosabb csapat, és bízom benne, ez látható lesz majd a hétvégi eredményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában