Sport

2016.06.06. 16:23

Jó szezon után visszatérnek a nemzetközi porondra

Balatonfüred - Sikeres évadot zárt a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely három válogatott távozója és három új igazolása mellett újabb fiatalokkal bővíti keretét.

Horváth Gábor

A Magyar Kupában bronzérmes Balatonfüredi KSE az élvonalbeli pontvadászatban a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya mögött negyedik helyen végzett. - Kiemelkedő teljesítménynek tartom az elért eredményeket, de nemcsak a helyezések miatt, játékban is sokat fejlődött a csapat - kezdte értékelőjét Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE szakvezetője. A játékosként rengeteget tapasztalt és már edzőként is egyre rutinosabb szakembernek ebben az idényben különösen sok fejtörést okozott a sérülések magas száma. Kulcsemberek dőltek ki a sorból, Zdolik Bencére például hónapokig nem számíthatott edzője, de sikerült uralni a nehéz helyzeteket. Alig akadt olyan meccs, amely után homlokot kellett ráncolni.

A Balatonfüredi KSE csapata (fent) igazán jó időszakot tudhat maga mögött. Az eredmények mellett játékban is fejlődött a fiatal társaság. Az együttesből most felnőtt válogatott játékosok távoznak, de rengeteg a tehetséges fiatal. Az utódok bizonyításra várva toporognak a felnőtt alakulat keretének ajtajában. A csapatból sokan ifjú koruk ellenére már „rutinos ígéretnek” számítanak, ilyen a 19 éves Győri Mátyás (lent, a labdával), akire komoly jövő várhat a sportágban
Fotó: Penovác Károly

- Kaptunk pofonokat, ezekre nem jó visszagondolni, de így utólag azt mondom, lehet épp ezek kellett ahhoz, hogy a csapat ismét visszatérjen a földre. Emlékezetes, nagy csatákat vívtunk és elégedettek lehetünk. Persze jó lett volna dobogóra lépni, de a Tatabánya egy erősebb, érettebb együttes. Az igazolásait nézve jövőre még erősebb lesz. Ők kész játékosokat vásárolnak, mi elsősorban továbbra is fiatalokban gondolkodunk. A miénk a nehezebb út, ugyanakkor a szebbik is.

Csoknyai István elmondta, az új igazolások (Varsandán Milán és Debreczeni Dávid érkezik a Gyöngyöstől, az orosz Jurij Szemenov az Asztahánytól) mellett három-négy utánpótlás kézilabdázóval bővítik a keretet. Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz és Szöllősi Balázs személyében igazi erősségek hagyják el az együttest, de a tréner kiemelte: kulcsjátékosai egy évvel rutinosabbak lettek, ami mindenképpen előremutató.

- Jövőre is jó csapat Füreden! - jelentette ki Csoknyai, akinek a következő idényben a hazai sorozatok mellett a kupabronzzal kivívott nemzetközi porondon is helyt kell állnia tanítványaival.

A BKSE felkészülése július 25-én kezdődik.

A Balatonfüredi KSE kézilabdázói a 2015/2016-os szezonban is rengeteg fronton harcoltak. Az egyesület a felnőtt NB I, NB I/B és NB II mellett három korosztályos bajnokságban is képviseltette magát. A legtöbb esetben nem eredménykényszerrel léptek pályára a Balaton-partiak, akik elsősorban a fiatalok megfelelő versenyeztetését és fejlődését tartják szem előtt a különböző pontvadászatokban. Ennek érdekében sokszor az adott korosztálynál rendre fiatalabbak szerepelnek füredi színekben. A munka minőségét jelzi, hogy a BKSE évről évre rengeteg játékost ad a különböző korosztályú nemzeti csapatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!