Sport

2015.02.17. 19:01

Jól játszott, ledolgozta hátrányát, mégis kiesett a BKSE

Hiába vezetett nyolc góllal, végül kiesett a Magyar Kupából kedden a balatonfüredi kézilabdacsapat. Komoly esélyt szalasztottak el.

Horváth Gábor

BKSE–Mezőkövesd 32:29 (15:11)
Balatonfüred, 300 néző. V.: Andorka, Bán. Balatonfüredi KSE: Székely – IVÁNCSIK 8 (3), Ligetvári, BÁNHIDI 5, Gerdán, Faluvégi 3, BÓKA 6. Csere: Borbély (kapus), Szöllősi 3, Grigoriev 1, Vilovski, Németh 1, GYŐRI 5, Kovacsics, Juhász, Gábori. Edző: Csoknyai István. Mezőkövesdi KC: Holló – Terenyi, Grünfelder 1, Radnic 3, MOLNÁR 4, LÓKODI 8 (2), Pálos 3. Csere: Liszkai, Volarevic (kapusok), Nakhayenka, Ilic 1, Cuzic, Trivkovic, VASIC 5 (3), SZEPESI 4, Terenyi. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5.

Öt gólt kellett ledolgozniuk a hazaiaknak a továbbjutáshoz a Magyar Kupában, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak. A bajnokságban a Füred ugyan oda-vissza verte vetélytársát, de a mezőkövesdiek az utóbbi időben erősítettek, és a párharc első meccsén 21:16-ra legyőzték a BKSE-ét. Ráadásul a Csoknyai-csapat nem volt túl jó formában, pénteken komoly pofonba szaladt bele az EHF-kupában a horvát Nexe ellen. Kancel sérülés miatt hiányzott a hazaiaktól.

Radnic góljára Iváncsik Tamás hetesből válaszolt, majd Székely szép védése után Bánhidi a hazaiakat juttata előnyhöz.

A 9. percben 5:4-re vezetett a BKSE, amely irányította a meccset, de többször is hibázott. A folytatásban támadásban és védekezésben is visszaestek a hazaiak, s a Mezőkövesd simán fordított, 5:6.

Bánhidi és Bóka találataival ismét fordult a kocka, de a vendégek eredményesen játszották meg beállósukat, és tapadtak, 17. perc: 8:8. Időkérés után már kettővel is vezetett a BKSE, azonban a 22. percben megint egyenlő volt az állás, 10:10.

A félidő hajrájában sikerült meglépnie a hazai csapatnak, 13:10. A szünetig hátralévő időben Győri duplázott, míg a másik oldalon csak egy gól született.

A második félidő elején a BKSE emberelőnyben növelte hatra előnyét, 18:12. Fölénybe került a Füred, Bánhidi, majd Szöllősi talált be, 35. perc: 20:13. Bóka negyedik találatával nyolcra hízott a különbség. Összeállt a hazaiak védekezése, ráadásul Székely remekül védett.

Iváncsik kiállítása után Vasic hozta vissza hatra a vendégeket, 23:17. Győri remek gólja törte meg a füredi hullámvölgyet. Lókodi találataira Győri és Faluvégi válaszolt, 48. perc: 26:20. A továbbjutás határán billegett a Füred, pedig egy ideig úgy tűnt, sikerül megnyugtató előnyt kivívni. Az 50. percben 27:22-őt mutatott az eredményjelző. Az ötgólos különbség még a Mezőkövesdnek kedvezett, ráadásul Lókodi beindult, hatodik góljával 28:24 volt az állás. Szerencsére Iváncsik is jó formát fogott ki, ő már nyolcnál járt. Öt perccel a vége előtt a vendégek mínusz háromra jöttek fel, 29:26. Szöllősi talált be, izgalmasnak ígérkezett a véghajrá. Sajnos végül nem lett az. Vasic nem hibázott hetesből, Volarevic pedig kétszer is védte Iváncsik próbálkozását, így egy perccel a vége előtt elszálltak a hazai remények.

 

Túl korán vezetett a hazai együttes

Csoknyai István: – Túl korán vezettünk, s sajnos nem tudtuk megtartani az előnyt. A vendégek érdekes heteseket kaptak, de a továbbjutás az első meccsen dőlt el.

Skaliczki László: – Nagy erőket mozgósított a Füred, amely jól is játszott. A második félidőben szívünknek és küzdőképességünknek köszönhetően jött a siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!