szuperszombat

2017.10.21. 09:50

Jön a Fradi-UTE rangadó, Herczeg bizonyíthat

A két ősi rivális, a Ferencváros és az Újpest csap össze szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában, és történelmi mérkőzés előtt áll Herczeg András, a Debrecen vezetőpedzője is.

Ez lesz a két fővárosi klub történetének 278. egymás elleni mérkőzése, a bajnokságban eddig 221 alkalommal találkoztak. Ezeken a meccseken kereken 100 zöld-fehér siker született 60 döntetlen és 61 újpesti győzelem mellett.

A mostani szezon első derbije 2-2-es döntetlennel zárult, a Szusza Ferenc Stadionban a góllövőlistát vezető Varga Roland a 90. percben mentett pontot a vendégeknek.

Történelmi mérkőzés előtt áll Herczeg András, a Haladást fogadó Debrecen vezetőedzője, a szombathelyiek elleni összecsapáson ugyanis klubrekordot jelentő 163. alkalommal irányítja majd a hajdúsági csapatot.

A 61 éves szakember vezetésével két bajnoki címet, bajnoki ezüstöt, két Magyar Kupát, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a DVSC, emellett a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe juttatta a csapatot. Herczeg András – aki 90 győzelem mellett 28 döntetlent és 44 vereséget könyvelhetett el eddig a Debrecennel – Kondás Elemért előzi az örökrangsorban.

Kettős rangadó

Arra, hogy győzelemmel ünnepeljen a DVSC, jó esély van, ugyanis a legjobb formában lévő NB I-es csapat, legutóbbi hét mérkőzésén hat győzelem mellett egy döntetlent játszott. Ezzel szemben a Haladás legutóbbi három fellépésén csak egy pontot gyűjtött, ráadásul a mezőnyben egyedüliként idegenben még nem szerzett pontot, s mindössze egy gólt lőtt.

Debrecenben kettős rangadót rendeznek, a hazaiak meccsét követően ugyanis a Diósgyőr a címvédő Budapest Honvéddal mérkőzik.

A listavezető Videoton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja a Puskás Akadémia csapatát, míg a sereghajtó Balmazújváros a Vasas vendége lesz.

Íme a mai sportmenü:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Berke

Ferencvárosi TC-Újpest FC 15.30, v.: Iványi (TV: M4Sport)

Videoton FC-Puskás Akadémia FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 15.30, v.: Kassai

Vasas FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Andó-Szabó

Debreceni VSC – Swietelsky Haladás 15.30, v.: Erdős

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd, Debrecen 18.00, v.: Szabó Zs. (TV: M4Sport)

Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!