Sport

2017.06.15. 17:50

Jótékony célú, családias örömfutás Pápán

PÁPA - Hetedik alkalommal rendezték meg a Jason McIlvaine törzsőrmester nevét viselő pápai örömfutást, mely ezúttal is jótékony célt szolgált: a résztvevők adományaikkal az Anna téri gyermekorvosi rendelő korszerűsítését támogathatták.

Haraszti Gábor

A sporteseményt a nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség Program szervezetei, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Nehéz Légiszállító Ezred és a Boeing, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér szervezte a pápai önkormányzatának támogatásával. Három versenyszámra várták a nevezéseket: volt öt kilométeres futás, két kilóméteres gyaloglás, míg a gyerekek egy 400 méteres etap során tehették próbára kitartásukat.

A kísérőprogramok sem maradhattak el, így például volt táncbemutató, véradás, közelebbről is meg lehetett ismerkedni a floorballal, a gyerekek pedig a rendőr- és a tűzoltóautókba is beülhettek.

A megnyitón elsőként Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében úgy fogalmazott, a Jason McIlvaine-örömfutás a város egyik fontos eseményévé, a résztvevők számára pedig családi programmá nőtte ki magát az évek során. - Ez az esemény kiválóan megmutatja, hogy lehet a sportot, a jótékonyságot, a jó hangulatot és a társadalmi szerepvállalást ötvözni egymással - fogalmazott az alpolgármester. Trevor Nitz ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka szintén a családias hangulatot és az önzetlen, másokért való tenni akarást emelte ki.

A beszédek után elsőként az öt kilométeres távra sorakoztak fel a résztvevők, majd a sétálók keltek útra, a versenyt a picik távja zárta. 16 perc körüli idejével elsőként Tamás Attila szakította át a képzeletbeli célszalagot, majd saját tempójában a mezőny többi tagja is megérkezett a Fő térre.

Az eredményhirdetésen kategóriánként és nemenként az első három helyezettet díjazták. Külön elismerésben részesült a legfiatalabb induló, aki a kétesztendős Koller Laura volt, míg a legidősebb résztvevőnek Polgár Györgyné mondhatta magát. Az esemény fénypontja az adomány átadása volt, az Anna téri gyermekorvosi rendelő javára 292 870 forint gyűlt össze a felajánlásokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!