Sport

2016.07.21. 16:17

Júliusi fagyoskodás

Veszprém - Megyénk tájfutói több viadalon is megmérették magukat a nyári szünetben. Ezúttal is számos korosztályban sikerült bizonyítaniuk.

Horváth Gábor

A bajnoki küzdelmek csak ősszel folytatódnak, azonban a tájfutók a nyári szünetben sem maradnak versenyzési, mozgási, bizonyítási lehetőség nélkül.

Az elmúlt hetek viadalairól és eredményeikről Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense tájékoztatta lapunkat.

A Kab-hegyi viadalon két Veszprém megyei csapat volt a legjobb: a REDOSZ nyert, a Jó reggelt, Hódos-ér! (balra) lett a második Fotó: Perczel-Szabó Krisztián

24 órás váltó (Kab-hegy)

- A Kab-hegyen rendezték meg a tájékozódási futóversenyek sorában is különleges kihívást jelentő 24, illetve 12 órás váltóversenyt, amelyre csapatban vagy egyéniben is lehetett nevezni. A stratégiai játéknak is beillő megmérettetésen a rendelkezésre álló idő alatt (12 vagy 24 óra), a csapattagoknak a különböző hosszúságú és nehézségű pályák közül a képességeiknek megfelelőeket kellett kiválasztani és teljesíteni, egymást folyamatosan váltva - tudtuk meg Mérő Edittől, aki elmondta: a kereken fél napon át tartó versenyszámban 12 csapat mérte össze az erejét, hármuknak sikerült 15 pályát is teljesítenie hibátlanul este 10 óráig (ez volt a rekord). Közülük a csapattagok összetett időeredménye döntötte el a sorrendet.

A dobogó két legfelső fokára is Veszprém megyei tájfutókból verbuválódott csapatok állhattak fel. Kiélezett küzdelemben 1. lett a REDOSZ nevű csapat: Bikki Sándor, Vajda Balázs, Molnár Péter, Szabó Attila, Szabó András és Kerekes Andrea. Második helyen végzett a Jó reggelt, Hódos-ér! nevű formáció: Bálint Ádám, Angyal Dániel, Bálint Benedek, Tokai-Kiss Bálint és Bálint Bence.

Az egyéni indulók között is született egy kiemelkedő veszprémi eredmény.

Fantasztikus kitartással a 24 órás versenyszámot egyénileg teljesítette, és a 16, hibátlanul teljesített pályával, összesen 85,14 megtett kilométerrel ezüstérmet szerzett Németh István.

Balaton-kupa

(Zalaszentgrót-Döbröce)

- A zalaszentgróti termálfürdő és belváros, valamint a Döbröce környéki dombság területén rendezték meg a Balaton-kupa országos rangsoroló tájékozódási futóversenyt. A színes kísérőprogramokkal tarkított háromnapos versenyen újabb szép dobogós helyezéseket értek el a megyei sportolók.

Eredmények, F14B: 1. Bálint Benedek (VHS), 3. Bálint Ádám (VHS).

F40: 1. Bálint Bence (VHS), 3. Pegán Róbert (BTK).

F65: 1. Ládi János (BTK).

N12C: 2. Pegán Petra (BTK). N55: 3. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

Nyílt könnyű: 3. Pegánné Göntér Szilvia (BTK).

Vértes-kupa

(Tata, Körtvélyespuszta)

- Tata belterületén, a tó környékén, valamint klasszikus vértesi terepen került sor a Vértes-kupa háromnapos országos rangsoroló versenyre. A verseny igazán kemény helytállást igényelt mindenkitől, talán az idei évad legrosszabb időjárását fogták ki a résztvevők: két napon át, kíméletlenül szakadó esőben és viharos szélben kellett a csúszós hegyoldalakon lavírozniuk. Sokat elmond, hogy a nevezésekhez képest a mezőnyök egy része el sem indult végül. A megyei klubokat képviselő versenyzők azonban nemcsak hibátlanul teljesítették a távokat, de még számos dobogós helyezést is kivívtak.

Eredmények, F10D: 1. Bálint Gergő (VHS).

F14B: 2. Bálint Ádám (VHS). F16B: 3. Bálint Benedek (VHS).

F40A: 2. Bálint Bence (VHS).

F65A: 1. Bacsó Attila (HER), 2. Ládi János (BTK), 3. Vitéz László (HER).

F70A: 3. Komár Béla (HER).

N40A: 2. Németh Zsoltné (VHS).

N50A: 2. dr. Nagy Zsuzsanna (HER).

N60A: 1. Komár Béláné (HER). N70A: 1. Wengrin Istvánné (VTC).

Mérő Edittől megtudtuk: a legutóbbi versenyen, a tatai Vértes-kupán szörnyű hideg és esős idő várta a tájfutókat, a helyzeten

a célban osztott ajándék fagyi sem dobott sokat. Nyilván a szervezők sem számítottak ilyen körülményekre július derekán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!