foci

2019.07.10. 07:00

Kapustábort tartottak Arácson

Tehetséges sportoló fiatalok felkarolását is szolgálja a Fülöp Márton, a súlyos betegség után fiatalon elhunyt korábbi válogatott labdarúgó emlékére létrehozott, alapítvány.

Horváth Gábor

20190624 A IV. Fülöp Márton Kapustábor megkezdte idei munkáját a Balatonarács Utánpótlás Centrumban Fotó Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc egykori kiváló labdarúgó elmondása szerint a civil szervezet három fő célt szolgál.

– Azokból a javakból, amit Marci a jövő generációjának szánt, szeretnénk segíteni a fia­talok, konkrétan a tehetséges kapusok tanulását, sportolását. Ösztöndíjat biztosítanánk számukra, illetve olyan eseményeket szerveznénk, ahol megmutathatják a tudásukat – mondta a szervezet vezetője.

A Fülöp Márton Alapítványnak kuratóriumi tagja Király Gábor és Juhász Roland, két, a 2016-os Európa-bajnokságon is szereplő korábbi válogatott labdarúgó. Az alapítvány a daganatos megbetegedésben szenvedők támogatásával, valamint közoktatási intézmények támogatásával is foglalkozik.

– Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy évek óta közreműködhetünk a tábor megszervezésében és lebonyolításában. A hagyományoknak megfelelően 2019-ben is a labdarúgó szakszövetség megyei igazgatóságai jelölték ki azokat a fiatalokat, akiket vendégül látunk a városban. A térítésmentes, bentlakásos táborban olyan neves kapusedzők foglalkoznak a fiatalokkal, mint Kakas László, Pálinkás András, Kövesfalvi István vagy Illyés Dániel és Borsos Vilmos. A felkészítői csapat vezetője Gujdár Sándor, egyesületünk kapusedzője, aki mellett klubunk – egykori többszörös válogatott –, nevelőedzője, Gyimesi László is a közreműködők csapatát erősíti. Az alapítvány és természetesen minden segítő munkatársa fontosnak tartja azt is, hogy a résztvevő gyerekek – a színvonalas labdarúgóedzések mellett –, megismerjék Balatonfüredet és környékét. Ezért a sportfoglalkozások mellett kulturális és szabadidős programokat is szervezünk az Arácson táborozó kapusnövendékeknek – tájékoztatta lapunkat Makó István, a BUSC ügyvezetője.

A Fülöp Márton Alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) és Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubbal (BUSC) együttműködésben idén június 24. és 28. között – immár negyedik alkalommal – rendezett tábort 15–16 éves labdarúgók számára Balatonarácson.

A megnyitó ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Sipos Jenő köszöntötte az ország minden részéről összegyűlt ifjú labdarúgókat.

– Számotokra a következő öt nap egyaránt szóljon a komoly munkáról és a kikapcsolódásról, amelyek mellett abban is bízom, hogy Marci emlékét ápoljátok majd későbbi pályafutásotok során is – hívta fel a méltó emlékezés fontosságára a kiválasztott fia­talok figyelmét a szakszövetség szóvivője.

Idén is a balatonarácsi sporttelepen gyakorlatoztak az ország legtehetségesebb fiatal futballkapusai.
Fotó: Penovác Károly/Napló

Takács Mihály a Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadója igazi példaképnek, ki­váló karakterű kapusnak nevezte Fülöp Mártont.

A szakember hangsúlyozta, hogy a tábor ideje alatt a kapustehetségek a legjobb speciális edzők kezei alatt, nagyszerű infrastrukturális körülmények között dolgozhatnak Balatonarácson.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere megnyitó beszédében kiemelte, hogy a kormányzat – többek mellett –, a labdarúgást támogató hozzáállása és az elmúlt évek fejlesztéseinek következtében szinte összehasonlíthatatlanul jobb tárgyi és személyi kondíciók között hódolhatnak szenvedélyüknek a sportolni vágyó fiatalok és idősebbek, mint korábban.

A településvezető háláját fejezte ki Fülöp Ferencnek és családjának, amiért immár negyedik éve Balatonarács és Balatonfüred lehet házigazdája ennek a rangos eseménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában