Sport

2015.09.06. 10:46

Kardcsörgés a belvárosban

Veszprém – Különleges flash mob helyszíne volt vasárnap délelőtt a veszprémi belváros.

Horváth Gábor

A flash mob, úgynevezett villámcsődület, egy előre szervezett csoportosulás, amelyet nyilvános helyen rendeznek. A cél a figyelemfelkeltés, bemutatás, népszerűsítés.

Vasárnap a veszprémi vívók rendeztek kardcsörtető csődületet, a helyszín a belváros, pontosabban a főposta előtti terület volt.

Fiatalok és idősebbek vonultak fel teljes vívófelszerelésben és tartottak rövid, de mozgalmas, látványos bemutatót. A Dózsavárosi Diáksport Egyesület vívószakosztályának növendékei Kocsis Miklós edző vezetésével mutatták meg tudásukat. Az előre meghirdetett eseményre többen is kíváncsiak voltak, akik pedig véletlenül jártak arra, lassították lépteiket és tátott szájjal bámulták a fehér ruhás vívókat.

Kocsis Miklós elmondta, örömmel csatlakoztak a nemzetközi akcióhoz (Fencing Flash Mob), amelyet hazánkban több fővárosi és vidéki helyszínen követnek.

A bakonyi megyeszékhelyen jelenleg közel százan vívnak, tőr és kard szakágakban. A szám növekszik, folyamatos az utánpótlás, de a szakosztály vezetője kiemelte: sokan nem tudják, hogy Veszprémben van vívás. Bízik benne, hogy ennek az akciónak a segítségével még népszerűvé válik sportáguk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!