Dolgoznak a megoldáson

2018.01.12. 13:02

Katinkának lökést adtak Shane szavai

Az Év sportolója-díjak átadása után nyilatkozott a legjobb sportolónőnek zsinórban hatodszor megválasztott úszónő.

Budapest, 2018. január 11. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszó az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Amikor Shane Tusup a gálának otthont adó Nemzeti Színház színpadára lépve elővette a beszédét tartalmazó papírt, néma csend ereszkedett a teremre: mindenki feszült figyelemmel várta, vajon mi következik.

A folytatásra azonban senki sem számított:

Tusup ugyanis magyarul szólalt meg, és akadozva felolvasott beszéde alatt többször elcsukló hanggal, könnybe lábadt szemmel kért bocsánatot mindazoktól, akiket megbántott.

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka férje és edzője többször konfliktusba keveredett magyar edzőtársaival, akikkel nem egyszer minősíthetetlen hangnemben kiabált. Az elmúlt napokban pedig feleségével való – állítólag megromlott – kapcsolatáról szóltak a hírek; azóta mindenki azt találgatja, vajon mi történhetett közöttük.

Az alábbiakban elolvashatja Shane Tusupnak Az év sportolója gálán elmondott teljes beszédét:

„Bocsánat!

Nem erre számítottak, igaz?

Sokan nehezen mondjuk ki ezt a szót. Nekem a legnehezebb. Főleg magyarul.

De most bocsánatot kérek azoktól, akik kiálltak mellettem, amikor egy vasárnapi ebéden arról vitatkozott a család, hogy Shane egy amerikai bunkó vagy sem.

Akik hittek bennem, de csalódniuk kellett.

Hibáztam.

Sokakat megbántottam viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek.

Azt hittem, Rio után a múlt év könnyebb lesz, de sokkal nehezebb lett. Dolgoztunk tovább, mert abban vagyunk a legjobbak – mert abban a LEGJOBBAK vagyunk.

Elfáradtam. Kimerültem. Sokat hibáztam.

A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig.

Nem tudom még, mi jut majd eszembe, ha 20 év múlva ránézek erre a díjra. Az biztosan, hogy Katka milyen fantasztikusan úszott Budapesten, hogy ezek életünk legjobb hetei voltak.

Köszönöm Neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor még senki más. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra.

Köszönöm édesanyámnak, Cherylnek, hogy mindig mellettem van, és büszke vagyok rá, hogy ott van velem.

Köszönöm, Apa, hogy mindig emlékeztetsz, mi a fontos az életben és mi nem.

Végül köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat. Gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint szimpátia.

De idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon.

Köszönöm, Magyarország!”

Katinka reagált Shane szavaira

A díjátadás után sikerült elkapni Hosszú Katinkát is egy hosszabb beszélgetésre az M4 Sportnak, amiben elárulta, már tényleg nem tud mit kezdeni ennyi szeretettel, és csak megköszönni tudja ismét az elismerést.

Mint mondta, a 2017-es évet az úszó-pályafutása csúcsának érzi, akkoa élményt jelentett neki hazai közönség előtt érmeket szerezni a budapesti világbajnokságon. Hozzátette: egy kis szusszanásnyi szünet után már ott motoszkál a fejében a 2020-as olimpia, aminek legalább akkora tűzzel szeretne nekivágni mint a 2016-os rióinak és a hazai vb-nek.

Shane-nel való kapcsolatáról annyit mondott, hogy bár az elmúlt időszakban kissé nehézkes háttérbe húzódniuk, próbálnak saját magukra és egymásra is figyelmet fordítani, valamint megjegyezte:

„dolgozunk a megoldásokon”.

Az interjúban őszintén bevallotta, hogy egy picit elfáradt, majd végezetül azt, hogy ő is

meglepődött Shane szavain, és emocionális lökést adtak neki.

 

Borítókép: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszó az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!