kézilabda nb I

2018.10.20. 20:25

Kemény csatában nyertek a fürediek

Idegenben is begyűjtötte a pontokat az utóbbi időben jó formában kézilabdázó Balatonfüredi KSE szombaton az NB I-ben.

Horváth Gábor

A BKSE (kék mezben Bóka Bendegúz) ismét kemény feladat előtt áll

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Dabas-BKSE 22-28 (12-14)

Dabas, 1300 néző. V.: Bonifert, Oláh. Dabasi KC VSE: Pallag – Kekezovic 3, Halász 3, Törteli 1, Szöllősi 3, Perisic 4, Országh 1. Csere: Podoba (kapus), Shinnosuke 1, Bíró, Zakics 4 (4), Borsos 2, Kiss, Lepsényi, Simovic, Edző: Tomori Győző. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 6 (5), Máthé 3, Semenov 2, Topic 4, Szita 4, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Ferreira, Kemény 5, Zdolik 2, Varga, Déber, Németh, Kancel, Karvatski 2, Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 7/5.

Jó csapat otthonába látogatott az utóbbi időben remek formába lendülő Balatonfüredi KSE, s ez mindjárt a meccs elején megmutatkozott. A dabasiak két góllal kezdtek, a vendégek csak üldözni tudták ellenfelüket, 11. perc: 4-3.

Bár a BKSE többször is egyenlített, vezetni először csak a 19. percben tudott, 8-9. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, a fürediek az első félidő hajrájában Hornyák értékesített heteseivel tudtak kissé meglépni.

A második játékrészben a Dabason volt az üldözés sora, s a házigazda ezt sikerrel tette, fordítani tudott, 37. perc: 16-15. Nagy volt a küzdelem, az utolsó 10 perc 21-21-es döntetlennel kezdődött. A folytatásban azonban a Balaton-partiak csupán egyetlen gólt kaptak, így végül biztos sikert arattak.

Csoknyai István: – Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, 50 percig fej fej mellett ment a két csapat. Az utolsó tíz percben sikerült megnyernünk a találkozót. Nem hozott könnyű helyzetbe minket, hogy Topic már a meccs elején megsérült, de Kemény jól oldotta meg feladatát, és Fazekas védéseire is nagy szükségünk volt. Dicséret a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában