Sport

2010.10.13. 15:14

Két bajnoki koronglövő-aranyérem

Balatonfűzfő - Folytatódott a koronglövők versenysorozata, ezúttal universal trapban hírdettek győztest, illetve a Balaton-kupát rendezték meg.

Novothny Ottó

A universal trap országos bajnokság házigazdája Sarlóspuszta volt. A kategória lényege, hogy a 15 korongvető gép közül csak a középső öt repít célt a levegőbe.
Az országos bajnoki címet ifj. Szollár András (Balatonfűzfői Lövész Egylet) nyerte 93 (100 korong) találattal, klubtársa, Kovács Gusztáv (91) és a sarlóspusztai Hegyi Norbert (89) előtt.

Csapatban a fűzfőiek meggyőző előnnyel diadalmaskodtak, Szollár, Kovács, Papp Márton összetételben. Befejeződött a Balaton-kupa, melynek harminckettedik alkalommal volt vendéglátója a Balaton-parti klub. A dobogó legtetejére szintén ifj. Szollár állhatott fel (125 korongból 116), a sarlóspusztai Nagy Varga Géza (112) lett a második, Kovács (106) a harmadik helyen zárt.

A nőknél csak fűzfőiek foglalták el a dobogó mindhárom fokát, a sorrend: Putz Franciska (75 korongból 49 találat), Papp Borbála (46), Böröcz Nikolett (21).
Az esztendő utolsó korongversenye Mosonmagyaróváron lesz, ahol a dupla trap szakág legjobbjai lépnek lőállásba az országos bajnoki aranyéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!