Sport

2015.04.28. 10:34

Két BMX-es ezüst a szlovák viadalról

Veszprém - A közelmúltban, Pozsonyban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyéről a Veszprémi Spartacus SE fiatalja, Borbély Ferenc Benedek két ezüstöt is hazahozott.

Heffler Péter

Négy ország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország több mint száz versenyzője állt rajthoz a Pozsony külvárosában található nagy múltú BMX pályán a múlt hétvégén rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén.

A veszprémieket a nehéz pálya ellenére is sok siker érte
Fotó: VSSE

- Sopronban lett volna a futam, de a Szlovák Kerékpáros Szövetség, a BMX-es szakága megalakulásának harmincadik évfordulójának alkalma okán ragaszkodott a rendezéshez. A magyar fél ezt támogatta és lemondott verseny megszervezéséről - mondta az előzményekről Borbély Ferenc a Veszprémi Spartacus SE elnöke. A kilencvenes évek elején gyakran jártak ide a veszprémi biciklisek versenyezni, de sok minden nem változott, ami a pálya vonalvezetését és a környezetet illeti. Az akadályok azonban rendkívül nehézre sikerültek és a fiatalabb versenyzőknek gondot okozott az azokon való gyors áthaladás. A selejtező és a döntő futamok során számos bukás is volt, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt - tette hozzá a klub elnöke.

A veszprémieket a nehéz pálya ellenére is sok siker érte a versenyen, és a kétnapos megmérettetésen különösen kiemelkedőt nyújtottak a klub utánpótláskorú bmx-esei. A nyolc évesek korcsoportjában Borbély Ferenc Benedek két ezüstöt, Franczia Barnabás egy-egy hatodik, illetve nyolcadik helyezést, míg a tizenegy-tizenkét évesek között László Milos két ötödik helyet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!