Sport

2013.06.25. 11:05

Két kézitorna, egy gála

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében idén Alsóörs és Balatonfüred adott otthont a kézilabda megyeválogatottak tornájának, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg.

Horváth Gábor

Egy arany, egy ezüst - fényesen szerepeltek a házigazdák a megye válogatottak tornáján. A férfiak megnyerték az ötcsapatos küzdelmet, a hölgyek a dobogó második fokára állhattak fel.

A csapatok körmérkőzéses formában döntötték el a helyezések sorsát.

A remekül sikerült, nagy érdeklődésre számot tartó megmérettetés első napján a hölgyek az alsóörsi, a férfiak a füredi Balaton Szabadidő-központban mérkőztek meg egymással. A második napon rendezett rangadóknak pedig a balatonfüredi csarnok adott otthont.

A hölgyeknél csak Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja tudta megelőzni a Veszprém megyeieket. A Németh Gáborné-Bankó Zsuzsa páros irányította válogatott így a remek eredménynek számító második helyen végzett.

 

A hölgyeknél Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja (sötét felsőben) bizonyult a legjobbnak a füredi-alsóörsi megmérettetésen (Fotó: Orosz Péter)


A végeredmény: 1. Jász-Nagykun-Szolnok, 2. Veszprém megye, 3. Bács-Kiskun megye, 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 5. Zala megye.

Az ezüstérmes veszprémiek névsora: Bota Emese, Fuit Bianka, Hartman Rita, Horváth Kitti, Karáth Szabina, Kovács Angéla, Lassu Veronika, Papp Ildikó, Scheff Adrienn, Szabó Georgina, Szórádi Zsuzsanna, Vámosi Vanda, Vaczkó Fanni.

A férfiaknál a Veszprém megyeiek mindenkit megelőztek.

A végeredmény: 1. Veszprém megye, 2. Jász-Nagykun-Szolnok, 3. Budapest, 4. Bács-Kiskun, 5. Szabolcs-Szatmár-Bereg. A győztes csapat névsora: Czinczás Olivér, Fábián Balázs, Druskóczi Andor, Göblös István, Hamar Zoltán, Honyecz Gábor, Huszár Vilmos, Nagy András, Németh Péter, Nyári Tamás, Soós Balázs, Sztojka Attila, Végh András, Vékey Viktor. Edzők: Forgács Ferenc, ifj. Kiss Szilárd.A megmérettetések után különdíjakat is kiosztottak.

A legjobb férfi kapusnak Soós Balázst, a legjobb férfi edzőnek pedig Forgács Ferencet választották. A Mrs. kézilabdás hölgy címet Horváth Kitti nyerte el.A torna végén elbúcsúztatták a külföldön munkát vállaló játékvezetőt, Porogi Patrikot. Bejelentették, jövőre Zala megye lesz a házigazda. 







Az öregfiúk bizonyultak jobbnak 

A megmérettetés keretein belül, a torna első napján, a kézilabda ínyencek egy különleges találkozót gála láthattak. Egykori veszprémi kézisek mérkőztek meg a játékvezetők és csapatvezetők alkotta együttessel. A Kiss Szilárd-Németh Csaba páros irányította veszprémi Old Boys alakulat a következő összeállításban lépett pályára: Illés Zoltán, Perger Zsolt, Lelkes István, Végh József, Igor Zubjuk, Ferenzy Gábor, Keller Lajos, Salamon István, Putics Jenő, Bene Tamás, Sótonyi László, Pardi Károly, Zsigmond György, Ulcz László, Török Lajos. A "derbi" izgalmasan alakult, az öregfiúk végül 28:26-ra győzték le jóval fiatalabb vetélytársukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!