Sport

2009.04.03. 02:29

Két meccs a világ - Megkezdődik a rájátszás kosárlabdában

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban megkezdődik a rájátszás, ami azt jelenti, hogy a nyugati és keleti csoport csapatai egymásnak esnek .

Novothny Ottó

A két Veszprém megyei klub idegenben kezdi a menetelést. A veszprémiek az 1-8., a pápaiak a 9-16. helyért lépnek pályára. Az oda-visszavágó rendszerben két találkozón dől el, hogy melyik alakulat léphet tovább. Később már javítási lehetőség nincs.

- Ez a lebonyolítás külön kategória, ami egyben szokatlan is - kezdte Molnár István, a VESC mestere. - Egy jó vagy egy rossz meccs eldöntheti az egész éves munka sorsát. Így tehát az a csapat fog mindig továbbjutni, amelyik fegyelmezettebben teljesít védekezésben és táma- dásban.

- Fura helyzet: a veszprémi edző egri.

- Sok évig kosárlabdáztam ott, nyilván sokan fognak ismerősként köszönteni, ahogy a helyszín sem lesz ismeretlen. Izgalommal várom ezt a találkozást.

- Azt hiszem, ezzel nincs egyedül.

- A hevesiek sokáig a második helyen álltak, végül harmadik helyen végeztek. Ughy, Rusznák és Máté a legponterősebb játékosaik, jó szerkezetű, remek szellemű társaság. Olyan eredményt kell elérnünk, amely esélyt ad az itthon kiharcolandó továbbjutásra.

- Ez kosárlabdában mit jelent?

- Erre csak egy példát mondhatok: dombóvári edzőként a Kaposvárral játszottunk hasonló kuparendszerben. Otthon 29 ponttal nyertünk, és biztosak voltunk abban, hogy lefutott a vissza- vágó. Óriási szerencsénk volt, hogy csak 28 ponttal kap- tunk ki. Tehát nem érdemes számot mondani, a két találkozó dönt. 

Sajnos Hidi és Nagy sorsa bizonytalan, csak a meccs napján dől el, hogy vállalni tudják-e a játékot. Nehéz szombat elé nézünk, de remélem, jövő pénteken együtt örülhetünk szurkolóinkkal.

A Pápai KC idegenben, Szolnokon kezdi a rájátszást, hétfőn este.

- Nyilván nem véletlen az időpont - fogalmazott Vajda József, a Pápai KC szakvezetője. - Mindig is mondtam: a Szolnok az A csoportos játékosokkal kiegészülve a mezőny egyik legerősebb társasága. Biztos vagyok benne, hogy most mindenkit bevetnek majd.

- Ugyanakkor megnyugtató, hogy felszabadultan küzdhetnek.

- Ebben egyetértünk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fiataljaink hol tartanak. Eddig sem volt ránk jellemző, hogy feladnánk bármely harcot, természetesen most sincs ilyesmiről szó. Csatázunk és keményen igyekszünk saját akaratunkat érvényesíteni.

- Ilyenkor csak a következő meccs számít, vagy előre is tekintenek?

- Utóbbinak nem sok értelme van. Azt tudjuk, hogy az Elite Basket-Tiszaújváros meccs győztesével vagy vesztesével folytatjuk a párharcot. Számunkra a cél, hogy jót és jól játsszunk, amiben persze a siker is benne van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!