Sport

2015.03.23. 11:05

Két rangadóval folytatja szereplését a BKSE

Egy majdnem Veszprém-szintű, a BL-ben parádézó Szegeddel találkozik a Balatonfüredi KSE kedden a kézilabda NB I rájátszásában.

Horváth Gábor

– A csapaton érződött a fizikai-szellemi fáradtság, ez volt az egyik oka a második félidei rossz játéknak – emlékezett a vissza svéd a Eskilstuna Guif elleni összecsapásra Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE mestere.

A csapat a múlt pénteki meccsel zárta az EHF-kupa csoportkörét, a már továbbjutott vendégek 25:23 arányban nyertek a Veszprém Arénában. A fürediek jól kezdtek, a szünetben három góllal vezettek, ám a pihenőt követően komoly hullámvölgybe kerültek.

– Erre az első félidei játékra kell építenünk a bajnokságban is. Egy extra jó állapotban lévő Szeged látogat hozzánk. A Tisza-partiak fantasztikusan teljesítettek a Bajnokok Ligájában (a nyolcaddöntőben dupla sikerrel búcsúztatták a német Löwen együttesét – szerk.), lassan veszprémi szinten vannak, igazi világsztárok alkotják együttesüket. Érdekes meccsnek nézünk elébe, kíváncsian várom, meddig tudjuk tartani a lépést a vendégekkel.

Az alapszakaszban egészen jó meccset játszott a Füred, Gerdán (balra) és Bánhidi, a szegediekkel (Fotó: Penovác Károly)

A BKSE vasárnap már elkezdte a felkészülést, a héten két találkozó is szerepel a programban, a keddi Szeged elleni ütközet után pénteken Tatabányára látogat az alakulat.

– A bajnokságban szeretnénk minél jobb pozícióba kerülni. Az elsődleges célkitűzésünk az első hat közé kerülés volt, ahhoz, hogy a folytatásban az éremért tudjunk harcolni, bravúrok kellenek. Például a Szeged, vagy a Tatabánya ellen – nyilatkozta Csoknyai István.

A Pick–BKSE meccs 18 órakor kezdődik.

 

Összességében nem volt ez rossz

Csalódást keltőnek tűnik a fürediek EHF-kupa szereplése, de ha összességében nézzük a nemzetközi évadot, a fiatal csapat alaposan kitett magáért. A csoportkört (ahová egyedüli magyarként jutott be) az utolsó, negyedik helyen zárta a BKSE, amely három pontot gyűjtött. Mindet idegenben (a Nexe otthonában nyert, Svédországban döntetlent játszott), hazai pályán (azaz a Veszprém Arénában) nem sikerült jól teljesíteni. Ugyanakkor a selejtezőben eredményesen küzdött a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!