Sport

2015.07.06. 13:20

Két veszprémi a sztárok között

Székesfehérvár, Veszprém – Bácskay Zsófia és Orbán Éva is rajthoz állhat kedden hazánk egyik leginkább várt atlétikai eseményén, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon.

B. Virág Rita

A világ legkiválóbb atlétái is elindulnak a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon. Székesfehérváron rajthoz áll többek között a kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok futó, LaShawn Merritt. Az amerikai sztáratléta Michael Johnsonon kívül az egyetlen sprinter, aki képes 200 méteren 20 másodpercen, 400-on pedig 44 másodpercen belüli időre.

A legnagyobb név kétségkívül az amerikaiak olimpiai és világbajnok sprintere, Justin Gatlin, aki jelenleg a világ idei legjobb eredményével rendelkezik 100 méteren (9.74).

Hosszabb távon, 1500 méteren pedig a kenyai Silas Kiplagatnak szurkolhatunk, aki minden idők negyedik legjobb eredményével büszkélkedhet.

Parádés mezőnyre számíthatunk minden számban, épp ezért óriási dicsőségnek számít, hogy a női kalapácsvetők mezőnyében két veszpréminek is szurkolhatunk. A világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk (79,58) és az előző rekorder, a német Betti Heidler (79,42) mellett ott lesz a mezőnyben Orbán Éva magyar bajnok és csúcstartó és a feltörekvő tehetség, Bácskay Zsófia is.

Az viszont mindenképpen aggasztó, hogy kedden elképesztő, közel 40 Celsius-fokos hőséget jósolnak a meteorológusok, a női kalapácsvetés pedig a lehető legrosszabb időpontban, 12.50-kor kezdődik a nemrég felújított fehérvári stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!