Sport

2013.07.27. 18:47

Kettős siker kalapácsvetésben

Orbán Éva bajnoki címet szerzett, míg Fertig Fruzsina új egyéni csúccsal második lett női kalapácsvetésben a 118. országos atlétikai bajnokságon.

Napló sport

A három napos eseményt a fővárosban az Ikarus BSE Atlétikai Központjában rendezik meg, ahol a megyét a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), illetve a Pápai SE képviseli. A VEDAC esélyesei közül Orbán Éva országos csúcstartó kalapácsvető hozta a kötelezőt és a tikkasztó hőségben 68,06 méterrel győzött. A második helyet Fertig Fruzsina szerezte meg új egyéni rekorddal 67,02 méterrel.

A férfiak hasonló számában az utolsó sorozatig úgy tűnt, a pápai Nagy Gergő megszerzi a favoritok elől a harmadik helyet. Németh Kristóf a hatodik szériában aztán nagy nehezen megelőzte a fiatalembert, aki így kénytelen volt megelégedni a negyedik hellyel.

Eredménye: 68,20 méter volt. Mögötte az ötödik helyen Pásztor Bence zárt a VEDAC-tól 66,63 méterrel. Női 400 méteren Kéri Biankának ezüstérem jutott, ideje: 54.31. Csak a csalódást keltő második helyet tudta megszerezni Minczér Albert 3000 méter akadályon. A világbajnoki szintért hajtó futó 9:04-es idővel ezüstérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!