nem remegett meg a kezük

2019.04.07. 15:26

Kézi NB I/B: mindkét veszprémi csapat nyert

Izgalmas hajrában győzte le a NEKA gárdáját a férfi kézilabda NB I/B-ben ötödik helyen álló Veszprémi KKFT. A Telekom U21 sikeréhez kétség sem férhetett.

B. Virág Rita

Izgalmas hajrában győzte le a NEKA gárdáját a férfi kézilabda NB I/B-ben ötödik helyen álló Veszprémi KKFT

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom U21-Nagykanizsa 32-25 (17-11)

Veszprém, 100 néző. V.: Asztalos, Bárkányi. Telekom Veszprém U21: Palasics 1, Gödör (kapusok), Dávid 2, Ernei 6, Markovics 1, Nkousa 2, Bakos 1, Kőhegyi 5, Czeglédy, Hornyák 4, Melnyicsuk 6, Kurucz 1, Dobi, Bendicsek 3. Edző: Gulyás Péter.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 9/7, ill. 2/1.

A vendégek kezdtek jobban (1-4), ám tíz perc elteltével egy 4-0-s szériával fordítottak a hazaiak (7-5). A következő percekben felváltva estek a gólok, majd a Telekom újabb 4-0-s rohanással tett pontot tenni a félidő végére. A szünet után a Nagykanizsa megpróbált közelebb zárkózni ellenfeléhez, ám a veszprémiek minden ilyen próbálkozást igyekeztek csírájában elfojtani. A Telekom összességében könnyedén szerezte meg a két pontot.

Izgalmas hajrában győzte le a NEKA gárdáját a Veszprémi KKFT Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprémi KKFT–NEKA 24-22 (9-7)

Veszprém, 150 néző. V.: Réti, Szedmák. Veszprémi KKFT: Szász – Szmetán P. 2, Tóth A. 1, Szeitl 2, FÜLEKI, TÓTH M. 6, Hári. Csere: ANDERLIK (kapus), Éles B., FAZEKAS 4 (3), Kristóf 2, Priczel 2, Szöllőskei 2, Gyene, BARTHA 3, Somogyi. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/2.

Kapus nélkül, hét a hat elleni játékkal kezdett a VKKFT, azonban a NEKA-t nem lehetett meglepni (0-3). A fiatal bogláriak gond nélkül termelték góljaikat, ellenben a Veszprém mindössze a 15. percben szerezte harmadik találatát (3-7). Tombor Csaba időt kért, de így is kellett még néhány perc, hogy feljavuljon a védekezés és vele együtt Anderlik kapus is. A vendégek is többször hibáztak, így nem csoda, ha a VKKFT utolérte ellenfelét, és a gólszegény félidő végén átvette a vezetést.

A második játékrészben már egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült, és 10-7 után percek alatt 15-10-re megléptek. A NEKA csapata azonban nem adta fel, 19-18-ra felzárkózott, sőt a lefújás előtt két és fél perccel 22-22 állt az eredményjelzőn. Az izgalmas hajrában a veszprémiek jobban koncentráltak, kezük nem remegett meg, és végül fontos győzelmet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában