Sport

2017.03.16. 19:05

BKSE: Idén nincs négyes döntő

Balatonfüred, Csurgó – Elbukta a Csurgói KK elleni rangadót a Balatonfüredi KSE, amely csütörtöki idegenbeli vereségével kiesett a kézilabda Magyar Kupából.

Horváth Gábor

Csurgói KK-BKSE

26:22 (15:11)

Fotó: Penovác Károly

Csurgó, 1100 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Csurgói KK: Balogh T. – Hornyák 1, Astrashapkin 5, Hadziomerovic 1, Mikita 1, Faluvégi 4, Gazdag 5 (3). Csere: Balogh Á. (kapus) Varjú 2, Oszlák 2, Radjenovic 3, Hanusz 2, Halász, Géczi, Jerebie. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 2, Kasparek 4, Semenov 2, Kemény 2, Győri 6 (1), Varsandán 1. Csere: Gerdán, Németh, Petrovski 1, Debreczeni 1, Zdolik 3. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

A Magyar Kupa debreceni négyes döntőjében való részvétel volt a csütörtöki rangadó tétje. A csurgóiaknak komoly előnyt jelentett a hazai pálya az egymeccses párharcban, ugyanakkor azt sem szabadott feledni, hogy tavaly a sorozat ugyanebben szakaszában (igaz, akkor a Somogy megyeiek ideiglenes otthona, Nagyatád volt a helyszín) a Balatonfüredi KSE bravúros produkcióval kiejtette riválisát. (Majd Debrecenben kupabronzérmet szerzett.)

A szépen felújított csurgói csarnokban remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. A hazaiak rajtoltak jobban, Astrashapkin három góljával a 10. percben 5:2 volt az állás. Kemény és Győri hozta közelebb a füredieket, ezután felváltva estek a gólok. Balogh T. azonban elkapta a fonalat a csurgói kapuban, 20. perc: 12:8. A szünetig nem sikerült csökkentenie hátrányát a BKSE-nek.

A második félidőt Győri rontott hetese indította, megint jobban kezdett a Csurgó. A 40. percben 20:14 volt az eredmény. A folytatásban Győri és Varsandán góljaival zárkózott a Füred, azonban erre egy 3:0-ás sorozattal válaszoltak a somogyiak.

Győri egy perc alatt két találatot jegyzett (23:18), azonban Astrashapkin bombáját és Faluvégi átlövését követően az 51. percben 25:18 volt az állás. Utolsó rohamot indított a Csoknyai-csapat, de ez már csak arra volt elegendő, hogy a végén négyre feljöjjöneka vendégek.

A Csurgói KK jutott a legjobb négy közé a kupában. A balatonfürediekre vasárnap máris újabb meccs vár, az alakulat az Egert fogadja a bajnokságban.

 

Csoknyai István: - Sajnos nem sikerült, amit szerettünk volna. Védekezésben hiányzott az a keménység, az a határozottság, amellyel idegenben meccset lehet nyerni. A támadásokba is hiba csúszott. A második félidőben dicséretesen küzdöttünk, nem adtuk fel, de a Csurgó ma minden területen jobb volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!