Sport

2016.01.15. 12:53

Kézilabda Eb - Fazekas furcsállotta a rutinos játékosok mellőzését

Balatonfüred - Fazekas Nándor egyvalamit komolyan furcsállott a kézilabda Eb-re készülő magyar csapattal kapcsolatban. Mi a véleménye esélyeinkről a válogatott korábbi klasszisának?

Horváth Gábor

- Meglepő és bátor szakmai húzások előzték meg a kontinenstornát - kezdte megkeresésünkre Fazekas Nándor.

A Balatonfüredi KSE kapusa és kapitánya nem titkolta: furcsállotta a rutinos játékosok mellőzését, de legyen igaza a szakvezetésnek.

- A fiatalok brutális elszántsággal küzdenek minden egyes meccsen, de azt tudni kell, hogy egy Eb hangulata különleges, emellett az ellenfelek is mások, mint a magyar bajnokságban - fogalmazott Fazekas, aki hozzátette: az is igaz, ha bejön a taktika, nagyot húzhatunk.

- Amennyiben sikerül kvalifikálnunk az olimpiai selejtezőtornára, annak már egy összeszokott csapattal vághatunk neki. Teljes mellszélességgel a válogatott mellett állok, kívánom, hogy sikerüljön elérni a célokat! Egyetlen meccset sem hagynék ki, ott fogok szurkolni a tévéképernyő előtt - hangsúlyozta.

A sokszoros válogatott kiválóság, a londoni olimpia magyar kézilabdahőse szerint a csoportból való továbbjutáshoz Montenegrót mindenképpen vernünk kell. Az oroszokat is, de úgy tudja, ők idén igazán erős csapattal készülnek. Ha sikerül továbblépni a négyesből, az előzetes számítások szerint Svédországgal játszhatunk majd ki-ki meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!