Sport

2008.12.23. 11:13

Kézilabda gála: aki számít, benne van

<b>Veszprém</b> - December 30-án a Veszprém Arénában összegyűlik a magyar kézilabdázás valamennyi sztárja, megspékelve a közelmúlt kiválóságával és néhány média személyiséggel, hogy méltóképpen búcsúztassa az évet a Budapest Bank Kézilabda Gálán.

Deák Dóra

Már a hajrájánál tartanak a sportág év végi show-jának előkészületei, december 30-ára pedig minden készen áll majd a Veszprém Arénában, hogy a kézilabdázók méltó körülmények között búcsúztassák a 2008-as esztendőt. 

A program immár végleges, és roppant izgalmasnak ígérkezik. A show hagyományosan szivacslabda-mérkőzéssel indul, ezt egy igazi presztízstalálkozó követi, a Veszprém és a Szeged szurkolói együttesei között. 

Vérre menő hirigre senki ne gondoljon, a két tábor, illetve a kézilabdát időről-időre a gyakorlatban is űző játékosai között harmonikus a viszony, igaz, a veszprémieknek akad törlesztenivalójuk, mivel 2004-ben, az első gálán az újszegedi sportcsarnokban 13-7-es vereséget szenvedtek.


"Éles" küzdelemre és fergeteges hangulatra számíthatunk a gálán
(Fotó: archív)


Nem mindennapi csemegét ígér a hivatalos nyitány sem: 17:45-kor a Face Team ősbemutatójával indul a gála főprogramja. A külföldön is gyakran föllépő – és már az NBA európai turnéján is sikerrel szerepelt – akrobata-csoport csak erre az alkalomra összeállított kézilabda-showja a maga nemében egyedülálló. 

A laza kezdést egy igazán komoly kézilabda-mérkőzés követi, a januári világbajnokságra készülő szerb válogatott a magyar férfi közönségválogatottal méri össze erejét. 

A szurkolók által összeállított keretben a magyar férfi kézilabda valamennyi sztárjátékosa szerepel, Nagy Lacitól Gál Gyuláig, az Iváncsik-testvérektől Nenad Puljezevicsig.

Ha a férfi közönségcsapat és a szerb válogatott meccsén fontos a presztízs, akkor a megállapítás fokozottan igaz a Veszprém Öregfiúk-Nosztalgiaválogatott találkozóra, ahol szinte megelevendik a sportág történetének elmúlt 20-25 éve, hiszen a veszprémieknél mindenki pályára lép, aki az elmúlt két évtizedben meghatározó szerepet játszott a bakonyi csapatban, de a Nosztalgiaválogatott sem nyeretlen kétévesekből áll majd.

A Gála zárótalálkozója is igazi specialitás lesz, hiszen az elmúlt években az eseményen rendre sikert arató Médiaválogatott gondolt egy merészet, és a magyar női közönségválogatottat hívta ki, most tehát elválik, hogy mire megy Kovács Ko-Ko István, Azurák Csaba, vagy éppen Szebeni István Pálinger, Görbicz és a többiek ellen.

A nem mindennapi találkozó szünetében kerül sor az év kézilabdázója-díjak (női és férfi felnőtt, illetve junior) átadására, valamint az év kézilabdázója-közönségdíj nyertesének megjutalmazására. 

A szurkolók egészen a gála napjáig még voksolhatnak, és eldönthetik, ki legyen 2008-ban a közönségdíjas.

A december 30-i show-ra korlátozott számban még kaphatók jegyek a helyszínen, azaz a Veszprém Aréna jegypénztárában, országosan több jegyirodában, valamint az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!