Sport

2015.12.11. 14:50

Kézilabda NB I: A Balatonfüredi KSE otthon játszik

Balatonfüred - Idei utolsó mérkőzésére készül a kézilabda NB I-ben a BKSE. Ha sikerül nyerni, fantasztikus sorozattal zárja az esztendőt a csapat. Azonban még ennél is többet érhet az újabb győzelem.

Horváth Gábor

A Balatonfüred KSE legutóbbi hat találkozóját (öt bajnoki és egy kupameccs) követően egyaránt győztesen hagyta el a pályát.

Legutóbb a Balmazújváros otthonában nyert a Balaton-parti csapat, amely izzasztó ütközetben 24:23 arányú sikert aratott. A közelmúltban nem ez volt az egyetlen eset, hogy a végjáték izgalmasan, ugyanakkor pozitívan alakult a fürediek számára.

- Nagyon kemény találkozón vagyunk túl. Magunknak tettük nehézzé a meccset, főleg a hajrát. A legfontosabb az, hogy hazahoztuk a két pontot. Tényleg nem ez volt az első izgalmas végjátékunk, de valakinek mindig helyén van a szíve a megfelelő pillanatban. Most Rózsavölgyi volt az, aki bravúrjával megmentett minket (a fiatal hálóőr néhány másodperccel a vége előtt védett hatalmasat - a szerk.), tekintett vissza Csoknyai István.

A balatonfürediek (fotónkon Kemény László) szombaton a Ceglédi KKSE alakulatát látják vendégül
Fotó: Penovác Károly

A BKSE szakvezetője büszke veretlen sorozatukra, amelyet szombaton mindenképpen szeretnének folytatni. Az együttes a Ceglédet látja vendégül.

- Jó állapotban vagyunk, megmutattuk, hogy van tartásunk, lelkileg is bírjuk az összecsapásokat. Nem volt sok időnk a felkészülésre. Azt tudjuk, hogy a Cegléd nincs jó formában, azonban ez mindig veszélyt rejt magában. Idegenben döntetlent játszottunk velük, nagy csata volt, most hasonló hőfokú meccset várok. Ha sikerül nyernünk, szinte biztos, hogy a rájátszásban a felsőházban leszünk, ez pluszmotivációt jelenthet - hangsúlyozta a vezetőedző.

Szeptemberben döntetlent játszottak

A Balatonfüredi KSE (25 pont) a harmadik helyről várja az esztendő utolsó összecsapását, Bánhidi Bencéék remek formában és nagyon eredményesen kézilabdáznak az utóbbi hetekben. A 13 pontos Ceglédi KKSE ezt nem mondhatja el magáról, a hetedik pozíciót elfoglaló együttes előző négy bajnoki meccsén egyetlen pontot sem tudott szerezni. A két alakulat szeptemberben Cegléden 24:24-es döntetlent játszott egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!