Sport

2013.12.27. 11:55

A három városi csapat gyenge őszt teljesített

Három városi csapat szerepel a labdarúgó megye I-es őszi értékelősorozatunk negyedik részében. Mindhárom klubnál jobb szereplést vártak.

Horváth Gábor

Tapolca (10., 20 pont)

Az előző bajnokságban dobogós volt a Tapolca, ezért is meglepő a mostani gyenge produkció. A csapat olykor megvillant, a Herendet nyolc, az Ajka Kristályt hat góllal szórta meg, ugyanakkor hiába a viszonylag sok találat, a saját háló is sokszor zördült meg. A középmezőny alsó része nem az a hely, amelyet az egyesületnél álmodnak.

A tapolcai labdarúgócsapat (piros felsőben) az előző bajnoki szezonban bronzérmes volt, most a középmezőny végén tanyázik (Fotó: Penovác Károly)

 

Viski László edző: - Az edzéslátogatottság szinte nulla volt az elmúlt időszakban. A hozzáállás szintén rendkívül gyenge. A szerencse is sokszor elpártolt tőlünk, igaz, nem is tettünk azért, hogy mellettünk legyen. Azt kell mondjam, hogy a tizedik helyezés jelenleg abszolút reális, a folytatás pedig még igencsak képlékeny.

Várpalota (11., 17)

A várpalotaiak két sikerrel kezdtek, aztán három találkozón nyeretlenek maradtak. A hullámzás a folytatásban is jellemző volt az együttesre, amely az őszi hajrára mélypontra jutott, utolsó hét mérkőzésén mindössze egyetlen pontot gyűjtött.

Szabó László edző beadta lemondását, még nem dőlt el, hogy tavasszal vele, vagy nélküle folytatja a szezont az alakulat.

Szabó László: - Kedvezőtlen nyári felkészülésünk ellenére jól rajtoltunk. Kicsit el is hittük, hogy ilyen jók vagyunk, aztán kaptunk egy kijózanító pofont. Gyenge volt a hazai mérlegünk, de a nyolcadik fordulóig idegenben veretlenek voltunk. A csetényi meccs után jött a mélyrepülés, amiből már nem is tudtunk kijönni. Önbizalomhiány, kedvtelenség és gólínség jellemezte a csapatot. A sérülések és az eltiltások mellett magánéleti problémák, néhány játékos sportszerűtlen életmódja is nehezítette a dolgunkat. Mindezzel ráadásul akaratgyengeség is párosult.

Sümeg (12., 17)

Hiába rajtolt biztató győzelemmel a stabil játékra törekvő Sümeg, nagyon sokszor csak szenvedett az alakulat. A zárás ráadásul nem sikerült túl jól, két önbizalomnövelő hazai siker után két 4:0-ás vereséggel fejezte be az első félévet a csapat.

Koller Tamás edző: - Reméltünk, hogy a tavasszal tapasztalt problémák elkerülnek bennünket. Azonban a gondok ugyanúgy sújtottak minket, ahogyan korábban, ha nem jobban. Sérültjeink későn épültek fel, létszámproblémáink voltak, például két bajnokin is előfordult, hogy mezőnyjátékosnak kellett védenie. Egyes posztokon jelentős képességbeli deficit jelentkezett, a meghatározó embereink nagy része pedig alulteljesített. Pozitívum viszont, hogy négy ifjúsági játékos folyamatosan játéklehetőséghez jutott. Ki kell emelni Ivanics Zoltán játékát, ő korábbi posztján peremember lett volna, új helyén azonban egész ősszel a csapat leghasznosabb tagjának bizonyult. Akadtak jobb és felejthető meccseink, mindezzel együtt mindenkinek köszönöm az őszi munkát.

 

Kilenc találattal negyedik a listán

A fenti trió labdarúgói közül a tapolcai Tüske Marcell volt a legeredményesebb, a támadó kilenc találatig jutott a bajnokság 2013-as részében. Ezzel negyedik helyen áll a megyei első osztály aktuális góllövőlistáján. A sümegi és a várpalotai keretben egyaránt hatgólos a házi gólfelelős: előbbinél Németh András, utóbbinál Bogdán István volt a legeredményesebb. A tapolcaiakat erősítő Szűcs Adrián szintén hat találatig jutott az ősszel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!