vasárnap újra hazai pályán játszik a csapat

2019.08.30. 17:16

Kínában rekedt a VLS Veszprém technikai vezetője

Az ötödik fordulóban végre megszerezné első győzelmét a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó-együttese, amely vasárnap 16 órakor hazai pályán fogadja az újonc Lipót Pékség SE-t.

Bényi Kálmán

A VLS Veszprém magabiztosan vezeti a mezőnyt

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt héten 1-1-es döntetlent ért el a Veszprém a Ménfőcsanak otthonában. Pető Tamás úgy vélekedett, értékes egy pontot szerzett a csapata.

- Jobban játszottunk, több ziccerünk volt, azonban nem először fordult elő, hogy aktuális riválisunk kapusa bravúrt bravúrra halmoz. Az első félidőben a vendéglátók hálóőre négy ziccerünket hárította. A kihagyott helyzetek sajnos megbosszulták magukat, s ismét – amire egész héten készültünk – egy pontrúgásból vezetést szerzett ellenfelünk. Pozitív, hogy nem estünk össze, és már sokadszor a bajnokság során hátrányból mentettünk pontot – összegzett a veszprémi szakvezető.

Vasárnap a Lipót ellen javíthatják ki hibáikat a bakonyiak. Az újonc rendkívül meggyőzően, veretlenül nyerte meg a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú bajnokságot, huszonnyolc győzelme mellett két ikszet tudott felmutatni, s gólaránya is tiszteletet parancsoló, hiszen 190 lőtt mellett mindössze tíz kapott találat szerepelt a statisztikáiban. Ezek után a Veszprémhez hasonlóan Fortuna kedvezett neki, és osztályozó nélkül jutott fel az NB III-ba.

Az eddigi négy forduló alatt kétszer nyertek, kétszer kikaptak a lipótiak. Az elmúlt két fordulóban két vállra fektették idegenben a BKV Előrét (1-3), majd otthon 2-0-ra verték a Balatonlellét.

- Rendkívül masszív, összeszokott csapat a Lipót, amelynek a nyáron alig volt változás a keretében. Nem lesz egyszerű feltörni a védelmét, száztíz százalékot kell nyújtanunk, hogy megszerezzük a három pontot. Mi vagyunk a találkozó esélyesei, és szeretném, ha ezzel élni is tudnánk – hangsúlyozta Pető Tamás.

Megtudtuk még, Szabó Bence az átigazolási határidő lejárta előtt pár nappal áttette székhelyét Balatonfüredre, és Balázs Richárd sérülése miatt szünetelteti a sportpályafutását, de amennyiben egészségi állapota engedi, úgy a veszprémi klub visszavárja.

Fontos információ, hogy az NB I-es Paks egy évre kölcsönadta a veszprémi nevelésű belső védőt, Zachán Pétert, aki a hétvégén már a csapat rendelkezésére áll.

Az említett két játékoson túl még egy hiányzóval számol a VLS: Illés Lajos, a szakmai stáb oszlopos tagja nem tudott hazatérni szabadságáról, Kínában rekedt egy tájfun miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában