Sport

2012.11.24. 20:39

Kínos vereséget szenvedett a BKSE

Vác - A Balatonfüredi KSE a szezon leggyengébb produkcióját nyújtotta a Vác otthonában a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján. Kínos vereség lett a vége.

Munkatársainktól

Váci KSE-BKSE 27:17 (14:5)
Vác, 300 néző. V.: Tomecskó, Unyatinszky.
Váci KSE: VITÁRIS - Munkácsy 3 (2), BAJORHEGYI 3, Korsós 2, Triskov 2, Nikolica 3, Császár 1. Csere: NAGY L. (kapus), Szabó Tibor 2, PÁL 3, KÖKÉNY 3, Gábori 2, Simányi 1, Szikora 1, György 1 (1). Edző: Rosta István.
Balatonfüredi KSE: Szabó Tamás - Hornyák 2, Kovács 4, Sandrk, Kis, Pásztor, Rio 1. Csere: Szathmári (kapus), Nagy D. 1, Gerdán, Németh 1, Bánhidi, Lelkes 1, Szöllősi 1, Faluvégi, Zdolik 6 (2). Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc és egy kizárás.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Villámrajtot vettek a hazaiak, a fürediek elsiették a támadásaikat és rögtön három gólt kaptak (3. perc: 3:0). Ekkor hat percig egyik oldalon sem zördült meg a háló, ezt viszont azt jelentette, hogy a BKSE az első gólját csak a kilencedik percben lőtte.

Sótonyi László az időkérésen megpróbálta szavakkal és cserékkel is felrázni kábult csapatát. Sajnos mindez csak egyetlen találat erejéig sikerült, mert bármilyen hihetetlen, de újabb kilenc percet kellett várni a második füredi gólra, vagyis a 19. percben 7:2-re vezettek a hazaiak. A balatoni oldalon a ziccerek és hetes is kimaradt, minden kipattanó labda az ellenfélhez került, egyszerűen semmi nem jött össze. A harmadik vendég találat a 23. percben hétméteresből született (9:3).  A félidő utolsó percei pedig 4:1-es váci rohamot hozott.

A második játékrész füredi gólokkal kezdődött, de ez csak azt jelentette, hogy a házigazda nyolc perc alatt egyszer sem talált be, míg a BKSE kétszer is (14:7). Ezután újra magukra találtak Rosta István tanítványai és négy találatukra csupán megint egy válasz érkezett (18:9).

Érthetetlen jelenetek zajlottak a pálya szélén: Kis Ákos mérgében belerúgott egy ásványvizes palackba, ami szétrobbant és lefröcskölte a zsűrielnököt és telefonját, ami miatt a füredi játékost piros lappal kizárták. Az ítéletet megkérdőjelező Sótonyi Lászlót is piros lappal jutalmazta Tomecskó játékvezető. Az esetnél elromlott az eredményjelző és nem tudni miért, tíz percet engedélyeztek már csak a játékra tizenöt helyett.

A vendéglátót zavarta meg jobban a közjáték és két góllal közelebb lopódzott a Füred (18:11). Sajnos rövid volt ez a fellángolás, mert hiába jöttek a füredi gólok, a váciak is bevették a balatoni kaput (23:15). Az utolsó öt perc megint a hazaiaknak sikerült, akik tízre növelték a különbséget.

Ezt a meccset, ha vasárnap reggelig játsszák, akkor sem tudott volna a Füred fordítani.

A balatonfürediek (Pásztor) ezúttal rosszul kezdtek és kikaptak (Fotó: Gáspár Gábor)

Rosta István: - Ekkora különbség nincs a két csapat között. Ma nekünk minden bejött, míg az ellenfelünknek semmi. Helyén kell kezelni a győzelmünket, de természetesen nagyon örülök neki.

Sótonyi László: - A rossz kezdés rányomta a bélyegét a meccsre. Húzójátékosok nélkül nem lehet nyerni, mennünk kell tovább, nem a sebeket nyalogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!