Sport

2017.08.12. 18:01

Kiütéses sikerrel rajtol az FC Ajka

Ajka - Magabiztosan hozta első meccsét az FC Ajka a labdarúgó NB III szezonnyitányán szombaton. A saját nevelésű játékos első gólját lőtte, majd duplázott.

Horváth Gábor

FC Ajka-Csornai SE 4:0 (2:0)

Ajka, 300 néző. V.: Jakab. FC Ajka: Pokorni – Krebsz, Köles, Graszl, Csemer – Vallejos (Baksa, 79.), Nagy E., Horváth P., Pavlitzky (Kalász, 75.), Major (Szabó T., 65.) – Nagy K. Edző: Rozmán László. Csornai SE: Lőre – Hajba, Kelemen, Zámbó, Füredi – Csikós (Németh, 77.), Kis, Kerékgyártó (Nehéz, 55.) – Czanik (Nagy, 55.), Weitner, Serfőző. Edző: Bognár Zsolt.

Hét (!) új igazolással a kezdőcsapatában állt fel az FC Ajka a szezon első meccsére, amelyen egy nagy tavalyi rivális volt az ellenfél. Érdekesség, hogy a csornaiaknál egy sor volt ajkai játékos szerepelt.

Az első helyzet Horváth Péter előtt adódott, de a hazaiak középpályása gyatrán találta el a labdát. A másik oldalon Weitner próbálkozása ment el a kapu előtt keresztbe. A 8. percben Köles fejese nem sikerült, pedig ígéretes helyzetben volt a védő.

A 9. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka. Major cselezgetett a bal oldalon, visszagurított Pavlitzkynak, aki szépen lőtte ki a jobb alsót, 1:0. Bármilyen furcsa, ez volt az ajkai nevelésű játékos első találata tétmeccsen a felnőtt együttesben.

A 17. percben duplázták előnyüket a hazaiak. Nagy Krisztián lépett ki a védők között, remek ütemben húzta el a labdát Lőre mellett és higgadtan lőtt a hálóba, 2:0.

Egyértelműen az ajkaiak akarata érvényesült, a Csorna játéka kapkodó, pontatlan volt.

A 24. percben Csemer távoli szabadrúgása megzavarta Lőrét, a kipattanót Vallejos óriási helyzetben fölé bombázta.

A vendégek igyekeztek nagyobb nyomást gyakorolni, kicsit összekapták magukat, de komoly lehetőségük nem akadt.

A 39. percben Köles akarta meglepni a félpályáról Lőrét, emelése alig ment kapu fölé.

A 45. percben egy gyors kontra után Vallejos lövése kerülte el nem sokkal a jobb kapufát.

A remek első félidőt követően a másodikat is jól kezdte az FC Ajka.

Az 50. percben Vallejos indítását követően emberelőnyben támadhatott a hazai csapat, Nagy Krisztián Pavlitzkyhez passzolt, aki egy csel után Lőre mellett a hálóba lőtt, 3:0.

Kettőt is cseréltek a vendégek, az egyikük, Nehéz rögtön helyzetbe került, de lövését blokkolták.

A negyedik ajkai gólt Csemer egyedül „csinálta meg”. A hátvéd addig cselezgetett a 16-os bal sarkánál, amíg lövőhelyzetbe nem került, majd a védők között a hosszúba továbbította a játékszert, 62. perc: 4:0.

A hazaiak megmutatták, hogy egyszerű játék ez. Kevés húzásból kerültek a kapu elé, helyzeteiket pedig könyörtelenül kihasználták. Nem volt esélye a Csornának, amely becsülettel, de átütőerő nélkül próbálkozott. A hajrában Pokorninak egyszer kellett védenie, míg a másik oldalon több veszélyes szituáció is kialakult.

Rozmán László: - A csapat maradéktalanul betartotta a taktikai utasításokat. Fegyelmezetten játszottunk és jó százalékban használtuk ki helyzeteinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!