Sport

2015.04.19. 14:54

Kiütéssel nyert a Balatonfüred

Balatonfüred - Valósággal kiütötte ellenfelét a Balatonfüredi KSE vasárnap a férfi kézilabda NB I rájátszásában.

Horváth Gábor

BKSE - Orosháza 34:22 (17:13)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Bán, Szloska. Balatonfüredi KSE: Székely IVÁNCSIK 5 (3), Grigoriev 3, Juhász, BÁNHIDI 3, ZDOLIK 4, BÓKA 5 (1). Csere: BORBÉLY (kapus), Gerdán, Szöllősi 3, Vilovski 3, Németh 1, Faluvégi 2, Ligetvári, GÁBORI 3, Kovacsics 2. Edző: Csoknyai István. Orosházi FKSE: Herjeczki Benis 1, Németh G. 1, Benmiloud 1, Berta, Cemas 3, Németh L. 2. Csere: Miklós (kapus), Buday 2, MAZIC 3, Knezevic 1, STRANIGG 5, Pásztor 2 (1), Szeitl 3, Tárkányi. Edző: Vladan Jordovic.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.

A BKSE (jobbra Gerdán Tibor) esélyt sem adott az Orosházának Fotó: Penovác Károly

A fürediek gyorsan magukhoz vették az irányítást, Zdolik harmadik góljával az 5. percben 4:1 volt az állás. Az Orosháza keményen védekezett, de nem túl eredményesen. Bóka úgy is betalált, hogy indítás közben Zdolik majdnem szerelte, 10. perc 8:3, a vendégek időt kértek.

Székely kivédte Knezevic hetesét, az Orosházából Cemason kívül senki nem volt eredményes. Egészen a 16. percig, a volt füredi Németh László törte meg a csendet, de csapata gyenge formáját nem. Magabiztosan vezetett a BKSE, 17. perc: 11:4.

A folytatásban négyre tudta csökkenteni hátrányát az Orosháza, Csoknyai mester 14:10-nél, a 24. percben kikérte első idejét. A Füred kézben tartotta a dolgokat, Szöllősi, Faluvégi és Kovacsics találataival ismét elhúzott.

A hajrában Stranigg hozta közelebb a vendégeket.

Szünet után az Orosháza még koncentráltabban igyekezett játszani és felzárkózni, de a BKSE tartotta az előnyt, 36. perc: 20:15. Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, ezt Csoknyai elégelte meg először, időt kért. A 42. percben visszaállt a hétgólos különbség, 22:15. Nem sokkal később meglódult a hazai csapat, Faluvégi és Szöllősi góljai után a 47. percben 26:17 állt az eredményjelzőn, majd tízre nőtt az előny. Borbély is egyre jobban védett, már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége.

Végül tükrösimán, 12 góllal nyert a BKSE, amely ezzel bebiztosította ötödik helyét.

Csoknyai István: Jó tempóban, dinamikával játszottunk. Gratulálok a csapatnak, kiválót nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!