Sport

2017.08.02. 14:55

KK Ajka: új edzővel a második ligában

AJKA - A tavalyi győzelme után még nem, de az idén, a második NB II-es bajnoki cím után már elvállalta a feljutást, vagyis a másodosztályú szereplést a KK Ajka férfi kézilabda-együttese.

B. Virág Rita

Az idei, 2017/18-as szezonban az NB I/B-s bajnokság nyugati csoportjában újoncként köszönthetjük a Le Be-lier KK Ajka gárdáját.

Az ajkaiak számára azért annyira nem idegen a második vonal, hiszen korábban évekig ebben az osztályban szerepeltek. Az elmúlt két idényben a Le Belier Poór Tamás vezetőedző irányításával kétszer is megnyerte az NB II-es pontvadászatot, s habár elsőre nem vállalta a feljutást, az idén már belevág az új kihívásba.

Az NB I/B-ben viszont már nem az eddigi edző, hanem a veszprémi Hamar Zoltán irányítja a társaságot.

Fülöp Imre, a klub elnöke lapunknak elmondta, igen prózai oka volt az edzőcserének, Poór Tamás nem rendelkezett az NB I/B-hez megfelelő licenccel, ezért új trénert kellett keresniük. A szakembertől viszont - elismerve szakmai felkészültségét, és hogy milyen sokat tett az egyesületért - nem akartak megválni, így az utánpótlásban kapott munkát, az ifjúsági csapatot irányítja a továbbiakban.

Hamar Zoltán Szombathelyről érkezik az ajkai egylethez, ott női együttest vezetett.

- Elég nagy volt a váltás, de most egyszerűbbnek érzem, hogy ismét férfigárdát irányíthatok - kezdte a veszprémi edző. - A felkészülés második heténél tartunk, nagyon pozitív benyomásokat szereztem, mindenki odateszi magát a gyakorlásokon, és úgy látom, valamennyi játékosban ég a bizonyítási vágy, hogy megmutathassa magát az NB I/B-ben is.

Az egyesület vezetői a bennmaradás kiharcolását tűzték ki célul a csapat elé, ami nem lesz egyszerű, hiszen a mezőny szűkítése miatt öt kiesővel kell számolni.

- A képességek alapján úgy vélem, a bennmaradás megtartása kötelező feladat. Persze a sport azért is szép, mert kiszámíthatatlan és bármi megtörténhet, ám mi azon leszünk, hogy minél előbb összegyűjtsük a megfelelő pontszámot. Nem szeretnék az év végén izgulni, vagy számolgatni - hangsúlyozta Hamar Zoltán.

A célok eléréséhez több új játékos érkezett az egykori bányászvárosba. Az Alba Fehérvárról Bárdos Gergőt és Gyimesi Mátét, Németországból Kommendánt Endrét, Dabasról Kedves Hugót, a Veszprémi KKFT-től Márkus Dánielt, a Telekom Veszprém utánpótlásából kettős igazolással Vas Ákost, kölcsönadási szerződéssel pedig Blazsevics Norbertet és Huber Dánielt szerződtette a klub.

Az ajkai csapat pénteken edzőmérkőzést játszik a Telekom Veszprém U20-as - ugyancsak NB I/B-s - együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!