liverpool

2019.09.05. 16:20

Klopp: figyelj, haver, topjátékos vagy, szükségünk van rád

Dejan Lovren, a Liverpool horvát válogatott labdarúgója klubcsapatában nem elégedett kispados játékosként, annak viszont örül, hogy bezárt az átigazolási piac.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp celebrates with Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (R) after the English Premier League football match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, north west England on April 1, 2017. - Liverpool won the game 3-1. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A 30 éves középső védő – aki a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő horvát válogatott tagjaként a szlovákok elleni pénteki, valamint az azeriek elleni hétfői találkozóra készül – nyári kálváriájáról a Sportske Novosti horvát újságnak nyilatkozott.

Elmondta: valóban szó volt arról, hogy távozik a csapattól, amelyben posztján Virgil van Dijk, Joël Matip és Joe Gomez is megelőzi őt a sorban Jürgen Klopp vezetőedzőnél. Lovren után a nyáron olasz együttesek, az AS Roma és az AC Milan érdeklődtek intenzíven, de a német szakember és az angol klub is ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon.

„Fellélegeztem, amikor véget ért az átigazolási időszak. Belefáradtam abba, ahogy minden nap arról olvastam és hallottam: elmegyek Liverpoolból vagy ott maradok”

- mondta Lovren.

„Mindenhol azt írták: Dejan itt van, Dejan ott van, csak éppen én nem tudtam erről semmit. Ez nagyon bosszantott.

Valóban szerettem volna váltani, így fontolóra vettem a távozást, de ez nem történt meg végül.

A Liverpoolnál ugyanis azt mondták, hogy szükség van rám, én pedig elfogadtam ezt”

- nyilatkozta.

Kiemelte: nem tartja magát olyan típusú játékosnak, aki elücsörög akár a kispadon is, csak a pénzét kapja meg.

„Néhányan körülöttem azt javasolták nekem, hogy ne törődjek ezzel. Egy nagy klub játékosa vagyok, fogjam be a számat, csináljam a dolgom és tegyem el a fizetésemet.

De én nem vagyok boldog, ha a kispadon kell ülnöm”

- hangsúlyozta.

Hozzátette: annak viszont örült, hogy a Liverpool mindig támogatta, és ezért is tisztelettel tartozik a klubnak.

„Klopp azt mondta nekem: figyelj, haver, topkategóriás játékos vagy, nem adhatunk kölcsönbe, szükségünk van rád”

- nyilatkozta a labdarúgó.

Lovren 2014 nyarán igazolt a Liverpoolhoz, szerződése még két évig köti a klubhoz. A vb-ezüstérmes labdarúgó öt idényen át alapembernek számított, az előző szezonban viszont sérülései miatt kiegészítő szerepet kapott csak a Bajnokok Ligája-győztes együttesben.

A most zajló idényben a Liverpool már hat mérkőzést játszott,

a védő csak az elsőn – augusztus elején, a Manchester City elleni, büntetőpárbajban elbukott angol Szuperkupa-mérkőzésen – volt kispados, a többi találkozón a keretbe sem került.

Csapata a négy bajnoki összecsapását megnyerte, az európai Szuperkupa-találkozón pedig büntetőpárbajban kerekedett a Chelsea fölé.

Forrás: MTI

Borítókép: Klopp és Lovren pacsija, amikor még alapember volt a horvát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában