Folytatnák a sorozatot

2017.12.15. 10:58

A klub történetének legjobb őszén van túl a BKSE

A recept megvan, és a csapat nagyon motivált, szeretnénk folytatni jó sorozatunkat és sikerrel készülni az év utolsó mérkőzésére – mondta a veol.hu-nak a Balatonfüredi KSE mestere.

Horváth Gábor

A balatonfüredieket (a labdával Debreczeni Dávid) a „nagyokon” kívül senki nem tudta megállítani az ősszel Fotó: Penovác Károly

Csoknyai István csapata szombaton a Budakalász otthonában lép pályára a férfi kézilabda NB I-ben. De még mielőtt ez megtörténne, érdemes egy pillanatra megállni.

Az őszi szezon ugyanis véget ért, méghozzá balatonfüredi szempontból nem is akárhogyan. Az együttes a klub történetének legjobb első félévét produkálta, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged ellen elszenvedett vereségek mellett az összes vetélytársát legyőzte. A tabella harmadik helyén álló BKSE 13 mérkőzés alatt ugyanannyi pontot szerzett, mint a Bajnokok Ligája-résztvevő Tisza-partiak, akik a Veszprémtől kikaptak, valamint óriási meglepetésre a Budakalász és a Gyöngyös ellen is pontokat veszítettek.

A balatonfüredieket (a labdával Debreczeni Dávid) a „nagyokon” kívül senki nem tudta megállítani az ősszel Fotó: Penovác Károly

Ebben a naptári évben még két, tavaszról előrehozott mérkőzés vár a fürediekre, akik elsőként – ahogyan említettük – az egyik nagy rivális Budakalász vendégei lesznek.

- Nehéz, hajtós, rakkolós meccset játszottunk múlt héten a Cegléd otthonában (15:21, a szerk.), nem volt könnyű elhozni a pontokat. Hasonlóra számítok most is, csak a Budakalász jobb játékosállománnyal rendelkezik legutóbbi vetélytársunknál. Hasonlóan a mi csapatunkhoz, náluk is sok a fiatal. Szeptemberben hazai környezetben legyőztük őket, így bizonyosan hajtja őket a visszavágás vágya. Kettőzött erővel fognak küzdeni. Persze minket is motivál, hogy még szebb legyen az idei bizonyítványunk és sikerrel készüljünk az év utolsó meccsére, a Dabas elleni szerdai hazai fellépésre – fogalmazott Csoknyai István, aki hozzátette: a Budakalász elsősorban a támadásra koncentrál, sokat lő kapura, és elég eredményes. Mindenképpen precíz, pontos védekezésre és jó kapusteljesítményre lesz szükségük ellenük. – Ismerjük a receptet, felkészültünk, szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Kisebb egészségügyi problémák akadnak, de komplett a csapat, jó állapotban vagyunk – tette hozzá a szakember.

A CYEB Budakalász-Balatonfüredi KSE összecsapás szombaton 18 órakor rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában