Sport

2017.01.26. 19:25

Könnyed kosarazás

Veszprém - Elég volt az első két negyedben kombinatív, attraktív játékkal előrukkolni, és ezzel simán nyert a Hoya Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a Budafok ellen.

B. Virág Rita

Hoya-Budafok

82:62
(28:15, 25:23, 19:13, 10:11)

Veszprém, 200 néző. V.: Horváth A., Szalai, Földesi. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Pavlovic 17, Hegedűs 10, Jilling 5/3, Kálló
6, Körtélyesi 8. Csere: Simon 11, Kámán 11/3, Oltárczy, Helmeczi 7/3, Sipos 3, Máyer 2, Szeifert 2. Edző: Mérész Csaba. Budafok: Drevenka 12/6, Verbényi 6, Mészáros B. 14/6, Lados 9, Tiba 2. Csere: Mészáros Cs. 7/3, Steier 10/3, Fekete, Szőke 2, Tóth Sz. Edző: Károly Máté.

A Budafok kezdte jobban a találkozót, 2:5-nél Mérész edző időt is kért. A gyors tanácskozást követően rendezte sorait a Hoya, és hegedűs kosarával már 6:5-re a hazaiak vezettek. Látványos és eredményes támadásokkal menetelt előre a Veszprém, 14:9 után Helmeczi és Körtélyesi villant, így alakult ki az ed-digi legnagyobb különbség (18:9). A Budafok becsülettel harcolt, de nem volt egy súlycsoportban a hazaiakkal, így a negyed végére 28:15 állt az eredményjelzőn.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (Pavlovic tör éppen kosárra) sima sikert ért el
Fotó: Penovác Károly

Folyamatos cserékkel frissített a Veszprém a folytatásban, és arra ügyelt, hogy az első játékrészben kiharcolt különbség megmaradjon, bár a 12. percben Jilling pontjai után már 42:22-re állt a meccs.

A 35. percben Drevenka kapott technikait, miután felmutatta középső ujját a játékvezetőnek, a vendégek közül néhányan láthatóan nehezen viselték, hogy sokkal jobb erőkből áll a Hoya.

Térfélcsere után már nem kellett mindent kiadni magukból a veszprémieknek. Mindkét oldalon becsúszott több hiba is, de mikor valamelyest közelebb tudtak férkőzni a vendégek, akkor a házigazdák felpörögtek - 58:45 után például egy 10:0-s rohanással törték meg a budafokiak felzárkózási próbálkozását. Az utolsó negyedben már nem sok pont esett, inkább a hibák domináltak, de ez is azt jelentette, hogy semmi sem veszélyeztette a listavezető veszprémiek győzelmét.

Mérész Csaba, a veszprémiek vezetőedzője elmondta:

- Nyilván nem azon a hőfokon kosaraztunk ma, mint legutóbb Oroszlányban a rang-adón. Viszont megszereztük zsinórban tizenkettedik győzelmünket. Úgy vélem, rossz szó nem
érheti a társaságot, nyertünk, és ez a fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!