labdarúgó nb III

2018.11.04. 17:00

Könnyedén hozta az újabb pontokat az FC Ajka

Négy góllal küldte haza a forduló előtt harmadik Ménfőcsanakot az éllovas FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

FC Ajka-Ménfőcsanak 4-0 (1-0)

Ajka, 450 néző. V.: Takács. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia, Kenderes (Major, 83.), Illés (Molnár, 76.), Horváth P. (Pavlitzky, 65.) – Oláh, Nagy K. Edző: Schindler Szabolcs. Ménfőcsanak: Ficsór – Kelemen, Németh B., Visy, Füredi – Kószás, Nagy Á. (Vörösbaranyi, 59.), Kőris, Németh L. (Böcskey, 59.) – Farkas (Nagy B., 72.), Serfőző. Edző: Mayer János.

Már az első percekben zavart okoztak az ajkai támadók a vendégkapu előtt, nem sokkal később pedig Illés életerős lövését kellett kiütnie Ficsórnak. A másik oldalon Pákainak kellett tisztáznia.

A 12. percben Csizmadia remek helyzetben nem találta el a labdát közvetlenül a kapu előtt, aztán a villámgyorsan felfutó Csemer elől mentettek az utolsó pillanatban, majd a szöglet után Csizmadia fejelt alig fölé.

 

Az első negyedórát követően gólokkal vezethetett volna a házigazda.

A 18. percben Nagy K. tálalt mellel Csizmadia elé, akinek a bombája kapu fölé szállt. Egy perccel később Oláh volt az ügyeletes ziccerrontó, közelről, a kapussal szemben fordulásból nem találta el jól a játékszert.

Osztálykülönbség volt a két csapat között, az ajkaiak mégsem tudták fölényüket érvényesíteni.

A 27. percben Csemer szabadrúgása után Pákai bombázott az égbe.

Egy perccel később Nagy Krisztián ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül. A büntetőt a sértett biztosan értékesítette, 29. perc: 1-0.

A 35. percben Horváth Péter tekerése nagyon közel volt a bal felsőhöz. Nem sokkal később Nagy K. beadását Horváth P. ziccerben vehette volna át, de messze pattant tőle a labda, így nem is találta el a kaput.

A folytatásban bátrabban futballozott a Ménfőcsanak, amely többször is odaért a hazai kapu elé, igaz, nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani.

A második játékrész elején Németh László fejesét hárította Horváth üggyel-bajjal. Feljavult a vendégcsapat, de így is dominált az Ajka. Persze szükség volt egy második, megnyugtató gólra. Az 55. percben Oláh fejese ment nem sokkal mellé.

Az 57. percben Csizmadia megpattant lövése talált utat a ménfőcsanaki hálóba, 2-0.

Egy kontra után növelhette volt az előnyét az FC Ajka, Oláh és Nagy K. próbálkozását is védte Ficsór.

Mindent egy lapra feltéve támadott a vendégegyüttes, a 78. percben Köles mentett nagyot, majd Horváth védett bravúrral.

A 79. percben Nagy K. és Pavlitzky játszott szépen össze a jobb oldalon, utóbbi önzetlenül tálalt Oláh elé, aki értékesítette a ziccert, 3-0.

A 93. percben Major kapott jó kiugratást Oláhtól, szépen fordult el a kapus mellett a labdával, majd a rövidbe lőtt, 4-0.

Összességében könnyedén hozta az újabb pontokat az FC Ajka.

Schindler Szabolcs: – A kupafordulót követően nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz az iram. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos csak egyszer találtunk be, de a második félidőben felőröltük ellenfelünket. Dicséret illeti a vendégeket, és gratulálok csapatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában