Sport

2010.10.18. 11:15

Könnyedén röplabdáztak

Sümeg, Veszprém - Két magabiztos győzelmet könyvelhettek el a megyei NB I-es röplabda csapatok.

VESC-Szolnok
3:0 (22, 20, 16)
Veszprém, 100 néző. V.: László, Éva. Veszprémi Egyetem SC: Bodnár, Kovács, Szelle, Földesi, Pintér, Környei. Csere: Vida (liberó), Molnár, Tobak, Telek. Edző: Oláh János.
Remek rajtot vett a női röplabda NB I-ben a Veszprém az újonc Szolnok ellen (8:3) és magabiztosan őrizte előnyét (15:10). A veszprémiek hat pontos vezetéssel fordultak a hajrára (20:14), ami túlzottan megnyugtatta a hazaiakat és a Szolnok ügyes játékkal egalizált (22:22). Földesi vette kézbe a dolgokat és így megszerezte az első szettet a VESC. Szoros csata jellemezte a második játszmát (13:13, 21:20), ahol a hajrá megint a házigazdának sikerült jobban (2:0). A harmadik etap hullámzóan alakult, 8:6, majd 16:15 után felpörgött a Veszprém és ellentmondást nem tűrő játékkal zárta le a mérkőzést.
Pintér Eszter utoljára szerepelt veszprémi színekben, mert az extraligás MÁV Előréhez igazolt, míg Vida Szilvia munkahelyi kötelezettségei miatt hazaköltözik Paksra, így őt is elbúcsúztatták.

Oláh János:  Sűrű hullámvölgyekkel tarkított sima győzelem.
Sümeg-Debrecen
3:0 (23, 10, 21)
Sümeg, 250 néző. V.: Pőcze, Pruckner. Sümeg RE: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós, Affentáller, Erdei, Gerencsér, Bíró. Edző: Petre Antonio.
A férfi röplabda NB I-ben nehezen találta a ritmust a hazai csapat (6:8), de az első technikai szünet után gyorsan fordított a Sümeg és két-három ponttal vezetve behúzta az első szettet. A második játékban esélyt sem hagyott ellenfelének az SRE, közönségszórakoztató, látványos röplabdával pillanatok alatt 2:0-ra módosult az állás. A harmadik részben valamennyi sümegi lehetőséghez jutott, Petre edző több variációt kipróbált és tanítványai meghálálva a bizalmat magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!