Sport

2017.05.26. 18:12

Körtélyesi nélkül nem sikerült nyerni hazai pályán a Debrecen ellen

VESZPRÉM Nagy szívvel küzdött a Hoya Pannon Egyetem NB I/B-s férfi kosárlabda csapata, de ezen a napon ez nem volt elég a Debrecen elleni döntőben. A Körtélyesi nélkül felálló hazaiak elvesztették pályaelőnyüket.

B. Virág Rita

Hoya-DEAC 71:92 (21:25, 15:25, 17:20, 18:22)

Veszprém, 400 néző. V.: Farkas, Söjtöry, Kovács. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 11/3, Kálló 2, Kámán 13, Pavlovic 27/12, Hegedűs 13/3. Csere: Simon 2, Jilling 3/3. Edző: Mérész Csaba. Debreceni EAC: Jones 16, Velkey 8/3, Molnár 17, Farkas 16, Szabó M. 22/3. Csere: Erdei 5/3, Opre 3, Pék, Varga, Kovács, Kósa 2, Lajsz 3. Edző: berényi Sándor.

Felfokozott várakozás előzte meg a kosárlabda NB I/B döntőjét. A hazaiak sajnos nélkülözték a csapat egyik legjobbját, Körtélyesi Gergelyt, aki a Miskolc elleni elődöntőben két technikait is kapott, ezért automatikusan egy meccset ki kellett hagynia.

Természetesen telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat a Vetési gimnáziumban.

Szabó kosarával indult a találkozó, majd Velkey növelte 5:1-re a Debrecen előnyét. Már ekkor szembetűnő volt, hogy a palánk alatt a debreceniek óriási előnyben vannak Farkas és Szabó jelenlétével, ám ekkor még nagy szívvel küzdve sikerült ezt ellensúlyozni és az 5. percben Helmeczi triplájával 10:10-re egyenlített a Hoya. A 8. percig fej, fej mellett haladtak a csapatok (18:18), aztán az utolsó két percben eladott veszprémi labdák után 18:25-re meglógott a DEAC. Pavlovic hármassal szépített (21:25).

Sajnos a második negyedben egyre több hibát vétett a Veszprém, nemcsak sok volt a fault, hanem a ki nem kényszerített technikai bakik miatt sem tudott közelebb jönni ellenfeléhez. Ráadásul önmagához képest kifejezetten pontatlanul célzott a házigazda, s bár a 15. percben még 26:28 állt az eredményjelzőn, a játékrész végére az említett okok miatt meglépett a cívisvárosi csapat (36:50).

A szünet után sem sokat változott a játék képe: Pavlovic mellé ezúttal nem tudtak felnőni a társak. A 24. percben szerzett távoli dobásával újra felcsillant a remény (44:56), ám Jones - aki lábbal tette maga elé a labdát és úgy robogott végig ziccerig - lehűtötte a bakonyi kedélyeket.

Hiába buzdították rendületlenül a drukkerek kedvenceiket, mert amint kissé lendületbe jöhetett volna a Hoya egy újabb eladott, vagy kipördült labda megint a DEAC-ot hozta helyzetbe (53:70).

Óriási rohamot indított a Veszprém az utolsó negyedben: Helmeczi és Jilling kosaraival 62:70-re alakult az állás. Felcsillant egy aprócska reménysugár. Helmeczi kapott technikait, de szinte azonnal Farkas ellen is fújtak egyet, így a rutinos és ugyancsak nagy szívvel küzdő Kámán büntetőivel meccsben maradt a hazai gárda (35. perc: 65:75). Ekkor azonban Szabó és Jones könnyű kosarai végleg összetörték a veszprémi álmokat.

Nagyot küzdött a Hoya, de a gyenge dobóformát, és Körtélyesi hiányát egyszerre nem bírta el a jó erőkből álló Debrecen ellen.

Mérész Csaba: - Eléggé bátortalanul támadtunk és nagyon elfáradtunk a végére. Viszont büszkének kell lennünk az eddig elért eredményekre és a csapatra.

Berényi Sándor: - Nem volt túl magas színvonalú ütközet, mindkét csapat hajtott. Az döntött a mi javunkra, hogy több jó egyéni teljesítmény akadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!