Sport

2009.11.04. 16:50

Kosárlabda: Pénteki pontgyűjtés

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban mindkét Veszprém megyei csapat pénteken 18.30 órakor lép pályára. A Veszprémiek itthon, a pápaiak idegenben küzdenek majd.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC a Fehérvár KC-t látja vendégül. A házigazdák eddigi összes bajnoki mérkőzésüket megnyerték, tehát ötből ötöt.

- A sikersorozat ellenére jobban kell koncentrálnunk mint eddig - mondta Molnár István a VESC mestere. - Kötelező a győzelem megszerzése és bízom benne, hogy kicsit jobb játékot nyújtunk saját szurkolóink előtt.

- A fehérváriak furcsa körülmények között indultak.

- Tavaly kiestek, de mivel nem volt új jelentkező, mégis rajthoz állhattak. Aztán az Albacomp második csapatával szerették volna ezt megtenni, ez viszont az igazolások miatt nem jött össze.

Végül visszahívták a régi társulatot és így lépnek pályára, kiegészülve néhány A-s kosarassal. Érdekesség, hogy Fekete és Pataki évekkel ezelőtt náluk játszott, de most mindez nem számít: nyernünk kell.

A Pápai KC két hazai vereség után utazik Bonyhádra. Jó hír, hogy eddigi egyetlen idegenbeli meccsét megnyerte a csapat, rossz, hogy ezúttal a csoport egyik élklubjának otthonában meglehetősen nehéz percek várnak rájuk.

- Remélhetőleg kihevertük a betegségeket, csak Kollár és Bogdán hiányzik már - kezdte Vajda József a PKC szakvezetője.

- Előbbi egyébként megkezdte az edzéseket, ami kész orvosi csoda. Ugyanakkor még mindig két alapemberünk hiányzik, de a fiatalok terén jól állunk, ők ügyesen produkálnak.

- A Bonyhád a mezőny egyik legjobb, ha nem a legerősebb alakulata.

- Kétségtelenül nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de nem lépünk feltartott kézzel a pályára. A héten igyekeztem meghajtani a srácokat, mert lassan jönnek azok a találkozók, ahol győznünk kell, ám ehhez mindenkinek százszázalékot kell nyújtania.

Fel kell pörögnünk, ennek első állomása a bonyhádi összecsapás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!