Sport

2009.10.15. 13:24

Kosárlabda: Újra bajnokik következnek

Veszprém, Pápa - A hétközi és egymás elleni Hepp Ferenc-kupamérkőzés után ismét bajnoki találkozók várnak a két megyei NB I/B-s kosárlabda alakulatra.

Novothny Ottó

A veszprémiek lendületben vannak, hiszen két győztes hazai találkozó után ismét a Vetési gimnáziumban fogadják ellenfelüket, a Honvédot.

- Továbbjutottunk, mégis változatlanul a legfontosabb dolgunk a mai meccs megnyerése - utalt a Pápai KC elleni kupagyőzelemre, valamint a Honvéd elleni bajnokira Molnár István, a Veszprémi Egyetem SC mestere. 

A fővárosiak két rutinos játékossal megerősödve érkeznek Veszprémbe és gondolom megszokott játékukat hozzák: gyors, agresszív stílus, hamar befejezett akciókkal.

- Ez eddig nem nagyon jött be nekik.

- Tény, hogy a Sopron, Nagykanizsa, Bonyhád ellen vereséget szenvedtek, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a mezőny legerősebb klubjai ellen léptek eddig pályára. Mi természetesen győzelmi sorozatunkat szeretnénk folytatni.

- Az összecsapás előtt búcsúztatják Szathmáry Bálintot.
 
- Tegyük hozzá: stílusosan, hiszen a fiatalember éppen a Honvédban és a Veszprémben kosárlabdázott pályafutása alatt. Valóban, az aktív NB-s játékot befejezi, szeretnénk szurkolóinkkal együtt méltóképpen köszönteni. Ezt követően aztán jöhet a győzelem, melyben szintén számítunk híveink buzdítására.

Folytatódik a közelmúltban elkezdett hagyomány: a mérkőzés szünetében a szervezők várják a fiatal drukkereket, akik büntetődobásban mérhetik össze tudásukat, a legjobbak ajándékokat kapnak.

A Pápai KC viszont három hete lépett utoljára pályára bajnoki meccsen, ráadásul vasárnap 18.15-kor hazai közönség előtt mutatkozhatnak be Vajda József tanítványai.

- A Budafok elleni győzelem után a következő sikerre készülünk - kezdte a szakvezető. - Igazság szerint nekünk jól jött a bajnoki szünet, mert így a betegek és sérültek összeszedhették magukat.

- A felkészülést is nehezíti a sok hiányzó.

- Pontosan ennek a nyűgét nyögjük, jó lenne már végre azzal a csapattal küzdeni, amit eredetileg elképzeltünk. Nagyon bízunk benne, hogy Koller kivételével vasárnap már mindenki pályára léphet.

- Ezt követően kemény ellenfelek jönnek.

- Ezért is lenne fontos számunkra a Sárvár legyőzése, noha tisztában vagyunk vele, hogy most már többet edzettek és Vavra, illetve Csaplár-Nagy mégiscsak válogatott szintű játékosok. Nehéz meccsre számítunk, de remélem, hogy második győzelmünkkel a zsebben várhatjuk a folytatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!