különleges versenyhelyszín

2018.09.11. 20:48

Közel kétszázan futottak Sümegen

A város önkormányzata, valamint a helyi vállalkozók egyesülete idén is megszervezte a Sümegtrail futóversenyt, amelyre ezúttal 196 nevezés érkezett.

Tóth B. Zsuzsa

A rajt pillanatai a Sümeg Trail elnevezésű futóversenyen

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A futók 1,4, 8, 15 és 21 kilométeres távokon mérethették meg magukat. A versenyt a helyi és kistérségi vállalkozók támogatták, a helyi lelkes önkéntesek pedig a szervezésben segítettek. Női, férfi és gyermek kategóriákban indultak közel annyian, amennyien a tavaly­előtti első versenyen és jóval többen, mint tavaly.

A rajt pillanatai a Sümeg Trail elnevezésű futóversenyen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A versenyre érkezett hazai és külföldi futókat Kovács László alpolgármester köszöntötte, Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok pedig buzdított mindenkit. Ő is indult a Sümegtrail versenyen, és lapunknak elmondta, hogy ezen a versenyen ugyan első ízben indult, de korábban már részt vett hasonló eseményeken is. Felfutott például a szigligeti várba, a tatai tó körül is versenyzett.

– Minden versenyhelyszín más, ez egy nagyon különleges a vár miatt. A városban jártam már többször is, szeretem Sümeget, kellemes hely, lehet, hogy jövőre is eljövök – mondta. Szőnyi Ferenc, akinek leghosszabb távja eddig a 480 kilométeres himalájai verseny volt. Vonzzák a spartathlonok, a világ összes különleges versenyét teljesítette már. A 283 kilométeres ultra Milánót ugyancsak, a 330 kilométeres ultrát, a világ leghosszabb futóversenyét, a 480 kilométeres megmérettetést eddig kétszer teljesítette. A közelmúltban Svájcban egy ötszörös távú ironman versenyt nyert meg, tavaly egy tízszeres távút és most is az utóbbihoz hasonlóra készül New Orleansba.

– Tizenegy évvel ezelőtt, 43 éves koromban kezdtem el futni, az én példám bizonyítja, hogy nem késő elkezdeni akkor sem. Az életem jelentősen megváltozott azóta, elhízott voltam, stresszes. Akkor 87 kilogramm volt a súlyom, most 75 körül vagyok. Stresszes életet éltem, de néhány éve váltottam életet és életmódot, most jórészt a sportnak élek. Az építőiparban dolgozom, ingatlanok felújítását végzem, de gépész vagyok. Az építőiparban mindent megtanultam több mint tíz év munka alatt. Nem sok időm jut azonban rá, a felkészülések és a versenyek sok időt vesznek el. Sok helyre hívnak motivációs elő­adásokat, tréningeket tartani itthon és külföldön – mondta lapunknak a versenyző. A verseny előtt a White Stones Brass Band közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában