Sport

2013.01.02. 10:22

Közel nyolcszáz kocogó

Ajka - Hagyomány a városban, hogy minden év utolsó napján a következő évszámnak megfelelő hosszúságot kell lefutnia azoknak, akik sportosan szeretnék búcsúztatni az óesztendőt.

Novothny Ottó

Így történt ez az év utolsó rendezvényén is, vagyis 2013 méter várt azokra, akik kocogni szerettek volna. Jelentkező pedig akadt bőven, még a szervezőket is sikerült meglepni azzal, hogy hétszáznyolcvanan álltak a startvonalra. (Tavaly 538-an indultak a szilveszteri futáson.)Természetesen minden résztvevő pólót kapott ajándékba, illetve negyvennél is több helyi vállalkozónak köszönhetően értékes ajándékokat sorsoltak ki a célba érés után a vidáman kocogók között. A házigazdák elmondták, hogy a hagyomány folytatódik, természetesen az idén december 31-én újabb egy méterrel nő majd a teljesíthető távolság, vagyis 2014 méter lefutásával lehet búcsút inteni majd az idei esztendőnek.

 

Az ajkai szilveszteri kocogáson csaknem nyolcszázan búcsúztatták az óesztendőt (Fotó: Gáspár Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!