Sport

2016.04.07. 10:45

Különösen nehéz terepen kellett futni

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület a külföldi versenyrutin megszerzése céljából indította versenyzőit a Szlovéniában megrendezett Easter4 elnevezésű tájékozódási futó bajnokságon.

Bényi Kálmán

A közelmúltban lebonyolított négy napos, négy futamból álló megmérettetésre Európa tizennyolc országából érkeztek résztvevők.

Az etapokat három, egymástól határozottan eltérő jellegű terepen bonyolították le a szervezők. A magyar terepviszonyokon edződött futók számára szokatlan mértékben köves karsztvidéken (sziklafalak, kőmezők, köves gödrök, rakott kőfalak jellemezte tájon), ahol még a fű alatt is kövek csikorogtak a cipők alatt, egyaránt nehéz volt futni. A világhírű lipicai ménes tőszomszédságában megrendezett nyitányt követően, Podgrad környékén, majd Pre nica falu mellett folytatódtak a küzdelmek. A bonyolult pályák teljesítése, mindvégig nagy odafigyelést kívánt az indulóktól. A legkisebb figyelmetlenség is súlyos percekbe került, egy-egy tájékozódási hibát követően nehéz volt visszatalálni az ellenőrző pontokra vezető irányhoz. Ennek megfelelően váltakozó sikerrel szerepeltek a versenyzők, de kivétel nélkül mindenki eredményesen teljesítette az összes feladatot.

A képen Bálint Benedek látható, az M14 kategória II. helyezettje
Fotó: Bálint Mónika

Négyen az összesített időeredményük alapján a dobogóra is feljutottak: Bálint Gergő M10, míg Bálint Ádám M12 kategóriában győztesként, Bálint Benedek a 14 éves fiúk között (3. és 4. napi futamgyőzelmet követően) második helyezettként, míg Bálint Bence Open kategóriában harmadikként végzett. További szép eredmény Angyal Dániel (M14) és Mérő Dominika (W16) ötödik helyezése (2. napi futamgyőzelemmel), valamint Bácskai Eszter (W14) és Németh Zsoltné (W45) hatodik helyezése.

Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense kiemelte, a viadal jól szolgálta a felkészülést.

Címkék#terepfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!