Sport

2012.09.24. 17:47

Küzdelem, tisztelet és kitartás

Veszprém - Tizenhat küzdősporttal foglalkozó veszprémi és környékbeli egyesület képviseltette magát a szombati Budo Veszprém harcművészeti napon.

Szabó Zsuzsanna

A Lovassy gimnázium tornacsarnokában zajló rendezvényt első alkalommal szervezték meg azzal a céllal, hogy az érdeklődők minél több harcművészeti és művészeti csoportot ismerjenek meg és mindenki megtalálhassa a számára egyéni mozgásformát. Balogh Tamás, az esemény szervezője elmondta, az újszerű kezdeményezést első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és kitartás jegyében.

Az egész napos rendezvényen a vendégek betekintést nyerhettek a lung cuan tao, a thai-box, az aikido, a capoeira, a shotokan karate, a wing tsun kungfu, a kyokushin karate, a kendo, a tai chi, a ju jitsu, a bujutsu-kai harcművészeti és művészeti sportstílusokba. A húszperces edzések és bemutatók között pedig zumbafitnesz- és hastáncbemutatókat tartottak.

A rendezvényen összegyűlt bevételt a szervezők a megjelenő harcművészeti és művészeti csoportok az utánpótlás-nevelésre fordítják.

A nap a Karthago együttesből ismert Takáts Tamás és Szigeti Ferenc összetételű TakSzi együttes koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!