Sport

2015.09.03. 15:14

Lássuk, hogy mit tud a német!

Egy román–magyaron, ami Közép-Európa legnagyobb válogatott futballháborúja. A mi szempontunkból nézve, vesztes háborúja.

Horváth Gábor

Legalábbis az utóbbi időben ez a párharc nekünk csupa kudarc és fájdalom, amelyet többszörösen, ismétlődve elszenvedtünk. Mintha Trianon a futballpályán is üldözne minket...

Szóval Bernd Storck személyében egy németnek kell most itt, ebben a nem mindennapi helyzetben helytállnia.

Óriási a felelőssége, mert valljuk be, a magyar válogatott szerény képességű, s mint ilyen, annyit tud, amennyit elhisz magáról. Azaz a mentális állapot, az önbizalom létfontosságú az eredményességét tekintve. Na már most a románok épp e téren szoktak felülmúlni minket. Ők sem egy világverő csapat, sőt, de ha kilépnek a pályára, pontosan azt gondolják magukról. Látszik rajtuk, sugárzik róluk. Főleg ellenünk. A most debütáló szövetségi kapitánynak nehéz a helyzete, óriási a szerepe és a felelőssége. Valahogy el kell érnie, hogy dülledjen az a mell, s közben tiszta maradjon a fej. Dárdaival már kinéztünk valahogy, most Storckon és a húzóembereken van a sor. Végre egyszer, annyi kudarc és megaláztatás után, kapjuk el őket! Nem az igazi Trianonért (igaza van Pákai Gergőnek, ez sport, nem politika), dehogy, hanem inkább azért a sok pici, de nagyon is fájó „foci-Trianonért”, amely megannyi égő sebként borítja a magyar futball meggyötört testét. De elsősorban azért, hogy kijussunk a 2016-os Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok, hajrá, Bernd Storck!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!