Sport

2009.06.29. 02:27

Látványos biciklishow

Balatonfüred - A változékony idő ellenére remekül sikerült a csütörtöktől vasárnapig tartó bringás fesztivál. Az érdekes versenyek és a látványos műsor különösen hétvégén vonzott rengeteg embert Balatonfüredre és Tihanyba.

Horváth Gábor

Komoly munkát végeztek a Balaton Bike Fest szervezői, akik egy európai színvonalú, rendkívül érdekes és látványos rendezvényt produkáltak június 25. és 28. között a Balaton partjára. 

A fesztivál minden helyszínen rengeteg érdeklődőt vonzott: Tihanyban a downhillosok (a mountain bike lejtőzős szakágának aszfaltos változata) mérték össze tudásukat, Balatonfüreden pedig triál-, országúti, dirt jump-, MTB-kajak duatlon-, maraton- és waterjump-versenyeket rendeztek.

A leglátványosabb, ezzel párhuzamosan a legnépszerűbb szám épp ez utóbbi volt, a waterjumpban a füredi mólón felállított hatalmas rámpáról - snowboardal, sível és biciklivel - indulva kellett minél szebb ugrásokat és hibátlanabb trükköket végrehajtani útban a Balaton vize felé. 

Szintén komoly mutatványoknak lehettek szemtanúi a balatonfüredi kemping előtti parkolóba látogatók, ahol a dirt jump művelői egy óriási ugratókkal tarkított pályán mutatták be tudásukat. 

Az eseményen egy új sportág is debütált: az MTB-kajak duatlonban biciklivel 38, kajakkal pedig 21 kilométert kellett megtenni. 

A Balaton-maraton keretében szintén komoly távokat teljesítettek a résztvevők, a kerékpárosok 35, 65, illetve 100 kilométert tekertek.

A szervezők nyitott programokkal is kedveskedtek a kilátogatóknak, aki kedvet kapott, túrákon és ügyességi versenyeken (a legbátrabbak egy igazán különleges környezetben is összemérhették tudásukat, a Balaton Bike Festen ki lehetett próbálni Európa egyetlen víz fölé épített akadálypályáját, amely a maga csaknem százméteres hosszúságával és néhol hatméteres magasságával komoly próba elé állította az indulókat) vehetett részt, de a passzív időtöltést kedvelők számára is akadt bőven látnivaló a bringaexpó Zákonyi utcai sátraiban.

Fotó: Kőrösparti Beatrix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!