Sport

2006.11.23. 03:26

Látványos újítás

Megyei körkép - Az egyéni országos taekwondobajnokság gon-dos házigazdája Pécs városa volt.

Dallos Zsuzsa

A Herendi Porcelán SK színeiben Darnai János és Darnai Péter egyaránt a 71 kg-os súlycsoport küzdelmeiben haladt előre óriási lépésekkel. Mindketten egészen a döntőig verekedték el magukat, a testvérharcból ezúttal Péter került ki győztesen. Ő kapta az aranyérmet, míg János az ezüstöt. Az ifjúságiak-nál Birtalan Szabolcs a speciáltörésben a dobogó második, míg a formagyakorlatok összevetésében a harmadik fokára állhatott fel. A herendieket Pátkai Miklós és Pátkai Zoltán edzők készítették fel az erőpróbákra.

A veszprémiek közül Kubasi Natália és Vajai Zsuzsanna az úgynevezett tradicionális küzdelem versenyszámban harmadik helyen végzett. Ebben a szakágban először mutathatták be felkészültségüket a karatékák. A vetélkedés lényege, hogy két sportember közel egy percig tartó mozdulatsort gyakorol be, amelyben az összes taekwondóban ismert technika feleleveníthető. A bemutató eredménye: látványos, az akciófilmekben felbukkanó verekedésekhez hasonló remek előadás. Szintén a megyeszékhelyen taekwondózik Bécsi Nikolett, aki a küzdők között érdemelte ki a bronzérmet. Balogh Zsuzsanna óriási csatában szerzett ezüstérmet, Szijártó Gábor pedig pontosan előadott formagyakorlatával egészen a döntőig jutott. Nem lehetett kérdéses, hogy klubtársuk, Sisak Zsófia megszerzi hatodik magyar bajnoki aranyérmét, és a papírforma megvalósult, Sisak felkészülten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Érdekesség, hogy a veszprémi Mucsy Petra fővárosi klub színeiben remekelt: a nők között a legeredményesebben szerepelt. Formagyakorlatával és küzdelemben mindenkinél jobbnak bizonyult, míg erőtörésben a második helyen végzett.

A veszprémiek sikerei Sebestyén Pál, Papirovnyik Mónika, Kandikó Zoltán és Vajki László edzők lelkiis-meretes munkájának is köszönhetők.

A péti egyesület indulói közül a hozzáértők szintén két testvér, Gál Imre és Gál Róbert párharcát várták a fináléban, hiszen mindketten a 64 kg-osok között harcoltak. Imre azonban idő előtt kiesett, míg Róbert eljutott ugyan a döntőig, de ott végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A pétiek gyakorlásait Enyingi László, illetve Hajas Attila szakemberek vezették. A taekwondósok legközelebb a békéscsabai országos gyermek- és serdülő- bajnokságon mutathatják be megszerzett tudásukat.

A megyei karatézóka hagyományokhoz illőennagyszerűen szerepeltek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!